Guy Cassiers, Luc Coorevits / Behoud De Begeerte & Toneelhuis
Kurt Van der Elst

Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen

Guy Cassiers, Luc Coorevits / Behoud De Begeerte & Toneelhuis
  • ma 20 mrt 23
    14.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
    niet reserveerbaar

Samen met Luc Coorevits maakte Guy Cassiers een selectie uit de poëzie van Leonard Nolens, een één van de belangrijkste dichters van het Nederlandse taalgebied.

‘Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen’ is een zelfportret van Leonard Nolens en van zijn generatie. Of noem het een biecht. Een belijdenis. Een schuldbekentenis. Gebracht door Johan Leysen. Op het snijpunt van theater, poëzie, muziek en technologie.

Zoals alleen Cassiers dat kan.

We presenteren deze voorstelling samen met de organisatie Actueel Denken en Leven (ADEL) die al 50 jaar boeiende lezingen organiseert in de Warande. De voorstelling is gratis voor leden van ADEL. Meer info om lid te worden op actueeldenkenenleven.be/turnhout.

een Europese topacteur, Leysen, die aan de zijde van George Clooney en Catherine Deneuve heeft geschitterd, een artistiek leider, Cassiers, die een onuitwisbare stempel op het hedendaagse Vlaamse theater heeft gedrukt, een cultuurondernemer, Coorevits, die van literatuur en poëzie een podiumkunst heeft gemaakt, en een dichter, Nolens, die al jarenlang geldt als een ernstige kandidaat-Nobelprijswinnaar.” (HUMO)

"Met 'Zeg de kinderen dat wij niet deugen' brengen Toneelhuis en Behoud de Begeerte een intieme aubade aan de bijna 75-jarige dichtersvorst Leonard Nolens. Johan Leysen tilt de voorstelling tot eenzame hoogte." (De Morgen ****)

"Met dit kleinood van 50 minuten leveren Cassiers, Coorevits en Leysen een geslaagde oefening in balans. Ook een afscheid in stilte kan in stijl." (De Standaard ****)

Met de poëtische en intieme voorstelling zwaait Cassiers klein af, maar wel in stijl. Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen blinkt uit door haar subtiliteit: de zegging van een woord, het spel met licht en schaduw en zachte, onopvallende streepjes muziek." (Het Nieuwsblad ****)
 

Een bloedmooie verfijnde en intense voorstelling

Concertnews *****

taalicoon

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

auteur: Leonard Nolens 
met: Johan Leysen 
concept: Guy Cassiers en Luc Coorevits
regie: Guy Cassiers
dramaturgie: Erwin Jans
geluidsdecor: Diederik De Cock
scenografie en licht: Ief Spincemaille
techniek: Karel Marynissen
licht: Steven Reymer
productie: Zane Garitte