Riguelle & Hautekiet

  • ma 20 mrt 23
    14.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
    Geweest

Riguelle & Hautekiet vervangt de theatervoorstelling 'Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen’ van Guy Cassiers, Luc Coorevits / Behoud De Begeerte & Toneelhuis.

Patrick Riguelle & Jan Hautekiet krijgen in 1997 de vraag om een duoconcert te spelen met repertoire van Jacques Brel. Na al die jaren zijn de gevolgen zijn niet te overzien: van Brel spelen ze amper drie nummers, maar ze smokkelen de set wel vol met hun favoriete songwriters, zowel Engelstalige als Franstalige, gekende als vergeten parels.

Van Jean Sablon tot Johnny Hallyday, Bourvil, Josephine Baker, Charles Aznavour, Henri Salvador maar ook Jacques Dutronc, Daniel Balavoine, Pierre Vassilliu, Marcel Zanini, zelfs een onaangeroerde parel van de beroemde en beruchte schrijver Louis Ferdinand Céline wordt niet geschuwd. En Les p’tits Belges worden evenmin vergeten: Django Reinhardt, Bialek en Le Grand Jacques, Brel dus.


We presenteren dit concert samen met de organisatie Actueel Denken en Leven (ADEL) die al 50 jaar boeiende lezingen organiseert in de Warande. De voorstelling is gratis voor leden van ADEL. Meer info om lid te worden op actueeldenkenenleven.be/turnhout.