Isabelle Beernaert - Particles of God
Kim Vos

Particles of God

TE GAST: Isabelle Beernaert
  • zo 5 mrt 23
    19.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

'Particles of God' mikt hoog. Buitenaards hoog. 

aar het universum meer bepaald. Voortdurend in beweging. Onze thuis, die ons allemaal met elkaar verbindt.

Die creatieve sparkle leidt tot een unieke artistieke vertolking. Met een internationale topcast. Prachtige kostuums. Live muziek. En een choreografie die zowel de lichamen onstage als de emoties van het publiek meeneemt op een indringende reis.

Een niet te missen ervaring. Ontdek als eerste een van de meest spraakmakende voorstellingen van 2023.

Live muziek van Peter Bogaert, en stukken van o.a. Philip Glass & Max Richter.


Muziek en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Isabelle Beernaert staat garant voor muzikale diversiteit, op het ritme van de voorstelling. Werk van Max Richter, Philip Glass, Jon Hopkins e.a. smelt samen tot een kloppend geheel, als dagen van een rondreis.

En er is nog meer! Rode draad door het geheel is de muziek van dirigent, componist en meesterviolist Peter Bogaert. Gast-concertmeester bij o.a. Symfonieorkest Vlaanderen en Belgian National Orchestra, actief als solist bij o.a. Jef Neve.

over Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert is een Vlaamse choreografe, regisseur en scenograaf van danstheaterproducties. Ieder jaar opnieuw creëert ze een avondvullende danstheaterproductie met een authentiek verhaal dat het publiek aanspreekt en raakt.

Door de combinatie van haar klassieke opleiding en haar ervaringen op theater-, mode-en media-terrein spreekt ze een breed doelpubliek aan: niet enkel de kunstliefhebbers, maar ook de gewone mens die op zoek is naar een avond kunst, cultuur of een authentiek verhaal met emotie. Deze brugfunctie zet ze steeds voort in haar creaties. Ze experimenteert niet overdadig en beoogt een balans tussen abstract en niet-abstract: Ze gelooft dat er voldoende materiaal is dicht bij de mens. Ze bewandelt de middenweg tussen de structuur van oude balletverhalen en de vele korte, moderne choreografieën.

credits

choreografie & regie: Isabelle Beernaert
lichtontwerp: Mike Den Ottolander & Isabelle Beernaert
dansers: Isabelle Beernaert The Company
live muziek: Peter Bogaert
kostuums : Cortana
producent: Dancers On Stage

www.isabellebeernaert.com