We spelen alleen als het sneeuwt
Bjorn Floréal

We spelen alleen als het sneeuwt

Camping Sunset
Landjuweelfestival

In ‘We spelen alleen als het sneeuwt’ staan er zeventien spelers op scène, zowel liefhebbers als professionals, met leeftijden die meer dan vijf decennia overbruggen. Meer dan 140 jaar theaterervaring op één podium. Ze kennen hun tekst, allemaal, ze weten waar hun pruiken liggen, ze weten wie ze niet voor de voeten moeten lopen en naast wie ze het liefste staan. Alleen jammer dat ze enkel spelen wanneer het sneeuwt. 

Enkele leden van het Gentse theatercollectief Camping Sunset, dat doorgaans locatievoorstellingen maakt en groupe op slechts twee weken tijd, werkt ter gelegenheid van het Landjuweelfestival met een groep acteurs aan een toneelvoorstelling over toneelvoorstellingen. Samen zoeken ze uit waarom ze graag spelen, waarom collectief de scène delen zo bijzonder is en vooral wat er in hun korte of lange toneelcarrière reeds de revue passeerde. Op vijftien dagen tijd maakt deze uitzonderlijke tijdelijke familie een smaakvolle ode aan smaakloos theater, aan samen muziek maken, aan toneelspelen met huid en haar. Voor deze voorstelling vertrokken ze vanuit het filmwerk van Roy Anderson, om zo snel mogelijk andere richtingen uit te waaien. Wees welkom om middenin deze heerlijke, Pirandelleske wervelwind te komen staan. Het is te zeggen, als het sneeuwt die dag natuurlijk. 

meer info over Landjuweelfestival

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

Het Landjuweelfestival is een initiatief van OPENDOEK, de organisatie die theater in de vrije tijd faciliteert en ondersteunt waardoor iedereen met een passie voor podiumkunsten zich kan ontplooien. 

Van en met: Kathleen Boonen, Norbert Borghmans, Olivia Cutting, Justine Helleputte, Stien Helsen, Fien Heylen, Manou Janssen, Ramona Lafontaine, Elliot Lafontaine, Eric Maes, Frank Robben, Jana Schellekens, Annelore Van Eyken, Jan Van Eyken, Alex Verheyen, Nadia Verschuren, Mitch Van Landeghem, Eleonore Van Godtsenhoven, Bjorn Floréal, Max Colonne, Laurens Aneca, Jana De Kockere, Louis Verlinde, Sam Beddegenoodts 
Kostuum en vormgeving: Louis Verlinde en Sam Beddegenoodts 
Met dank aan: Gilles Pollak