Belgian National Orchestra
Bart Decobecq

De Concertvereniging

Belgian National Orchestra
50 jaar de Warande
  • do 6 okt 22
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
    Geweest

De violist N. Radulovic, die exclusief onder het label Deutsche Grammophon musiceert, is beroemd om zijn erg aantrekkelijk, excentriek vioolspel. Opwindende virtuositeit, diepe expressies, glasheldere klankzuiverheid zijn typische kenmerken en komen perfect van pas voor het avontuurlijke vioolconcerto van Khatchaturian. Het wordt steevast een ritmische concertavond samen met dirigent Kochanovsky en het Nationaal Orkest van België die ons laten kennis maken met  Roemeense, Russische en Hongaarse muziekklanken.


Stanislav Kochanovsky

De dirigent Stanislav Kochanovsky is geboren en studeerde in St. Petersburg waar hij door zijn talent en kennis al vlug een veelbelovende dirigent werd. Met een diepgaande kennis en een breed scala in het repertoire van symfonieën en opera’s dirigeerde hij reeds het Rotterdam Philh. Orch., RAI di Torino, Orch. National de Lyon, NHK Symph. Orch. Tokyo, Malaysian Philh., China Nat.Orch., Israel Symph. Orch., Nationale Opera Amsterdam, Korean Nat. Opera, Concertgebouw Amsterdam, Orch.de Paris, Birmingham Symph. Belgian Nat.Orch., Melbourne Symph. Orch., Svetlanov Ac. Symph. Orch., ea..

Na zijn schitterend debuut met Eugen Onegin bij het prestigieuze Verbier Festival in 2017 werd hij prompt weer uitgenodigd voor de opera Rigoletto en een symfonisch concert.

Hij studeerde aan het Glinka Choir School, en het Rimsky-Korsakov Conservatorium.

"He has confirmed his place among the great conductors"  (Diaposon Mag.)
"Music in the best hands"  (Aachener Zeitung)


Nemanja Radulovic

De Servisch-Franse violist Nemanja Radulovic brengt mensen samen door zijn erg aantrekkelijk vioolspel. Een unieke energie, opwindende virtuositeit, diepe expressies, glasheldere zuiverheid en een avontuurlijke programmering zijn de typische kenmerken van deze musicus. Zijn magische BBC-Proms debuut in 2019 met het vioolconcerto van Samuel Barber was legendarisch. Radulovic is een artiest die de grenzen van klassieke muziek wil verleggen en een legioen trouwe fans over de wereld heeft verzameld. Hij trad reeds op met de gekende symfonische orkesten in Europa, Azië, Amerika, Australië.

Nemanja Radulovic won reeds de vioolwedstrijden: J. Joachim-Hannover, G. Enescu- Boekarest, Stradivarius-Cremona en won de “Victoires de la musique classique “ in 2005.

Hij is geboren in Servië en studeerde viool in Belgrado, Saarbrücken, Cremona en het wereldberoemde Conservatoire de Paris.

Verschillende CD opnames onder het label Deutsche Grammophon met muziek van Paganini, Bach, Tchaikovsky,Baïka…werden bekroond.

"A fiery whirlwind of an album: Khatchaturian violin concerto" (BBC Music)            

programma

G. Enescu: Romanian Rhapsody, op. 11 
A. Khatchaturian: Vioolconcerto
Z. Kodaly: Háry János: Suite
J. Brahms: Hungarian Dances nr. 1-5

Reeks de Concertvereniging

Je kan dit concert ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

50 jaar de Warande: CADEAUS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Onze partners organiseren speciaal voor deze verjaardag een aantal activiteiten, waaronder deze.
Lees meer over 50 jaar de Warande.

 

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

dirigent: Stanislav Kochanovsky
viool: Nemanja Radulovic

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande