Casco Phil
Casco Phil

de Concertvereniging

Casco Phil Nieuwjaarsconcert
  • ma 9 jan 23
    20.15 - 22.00
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
    Geweest

De Concertvereniging biedt je een Nieuwjaarsconcert aan met een Weense toets.

Afwisselende muziek van Mozart, Donizetti, Lehar, Rossini en de onmisbare familie Strauss staan op het programma samen met de 5de symfonie van Schubert die ons vrijheid, blijheid en onbezorgdheid aankondigt voor het jaar 2023. Onder de deskundige leiding van dirigent Benjamin Haemhouts,  het orkest Casco Phil, sopraan Hanne Roos en bariton Alberto Martinéz Lorenzo verzekeren wij je een aangenaam, feestelijk concert ‘Prosit Neujahr!’

Benjamin Haemhouts

Benjamin Haemhouts is een van de meest gedreven Belgische musici van het ogenblik. Na een carrière als solotrombonist bij de Bamberger Symphoniker legde hij zich toe op het dirigeren.

Hij werkte samen met vermaarde dirigenten als: Sir S. Rattle, V. Gergiev, B. Haitink, 

H. Blomstedt, G. Dudamel, G. Sinopoli, ea..Bij Casco Phil combineert hij composities uit de barokke, klassieke en hedendaagse periodes. Grote dynamische contrasten, nauwgezette articulatie, een rijk kleurenpalet en een bevlogen , aanstekelijke manier van musiceren zijn zijn handelsmerken.


Hanne Roos

De Belgische sopraan Hanne Roos vatte in 2004 haar zangopleiding aan in het Conservatorium van Gent. Ze sloot er haar Masters-studies cum laude af bij G. Saks,      E. Bohen en M. Capelle en maakte aansluitend deel uit van de Operastudio Vlaanderen.

Daarna volgde producties te Colmar en Straatsburg. Zij vertolkte reeds met succes verschillende operarollen van de componisten Donizetti, Montsalvatge, Meyerbeer, Puccini, Bizet, Mozart, R. Strauss, Wagner, Parra, Verdi, Rossini, Smetana, Brossé,..


Alberto Martinez Lorenzo 

Alberto Martinez Lorenzo komt uit de Spaanse gemeente Badajoz, hij studeerde fluit en zang in Salamanca en is in 2017 geselecteerd om te studeren aan de Internationale Opera Academie te Gent en behaalde daar een postgraduaat voor twee jaar. Intussen heeft hij al in diverse binnen- en buitenlandse concertzalen opgetreden oa. het Auditorio Nacional de Música de Madrid, Bozar in Brussel, Kunsthuis Opera Vlaanderen te Antwerpen en te Gent, …  

programma

werken van: W.A. Mozart, Fr. Schubert, 
G. Donizetti, J. Strauss II, Fr. Lehar, G. Rossini, 
J. Strauss jr., J. Strauss.

Reeks de Concertvereniging

Je kan dit concert ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

dirigent: Benjamin Haemhouts 
sopraan: Hanne Roos
bariton: Alberto Martinéz Lorenzo 

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande