William Beaucardet

de Concertvereniging

Orchestre Philharmonique Royal de Liège
  • do 23 mrt 23
    20.15 - 22.05
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Het slotconcert van dit concertseizoen brengt ons de poetische muziek van Schumann en zijn wondermooi celloconcerto. De celliste Anastasia Kobekina is een veelbelovende muzikante voor de toekomst, u zal het horen. De Zwitserse-Australische dirigente Elena Schwarz brengt ons samen met het orkest naar Shostakovitch’ monumentale symfonie over de Russische Revolutie in 1917. De klanken en spanningsbogen van deze symfonie zijn aangrijpend. De componist schikte zich naar de machthebbers maar tegelijkertijd schetste hij het noodlot van een lijdend Russische volk op indringende wijze. Elke oorlog is barbaars!

 

programma

R. Schumann: Ouverture Genoveva
R. Schumann: Celloconcerto
D. Shostakovich: Symfonie nr. 12  “1917”


Elena Schwarz

De Zwitserse-Australische dirigente Elena Schwarz bezit een bijzondere reputatie op verschillende continenten voor haar unieke interpretaties, muzikaal inzicht, intellect en gedrevenheid. Zo maakt zij ook indruk bij de vermaarde orkesten zoals: BBC Philharmonic, National Orchestra of Wales, Detroit Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic, National Orchestra of Ireland, Melbourne Symphony, Tasmanian Orchestra, WDR Orchester, Los Angeles Philharmonic, Lucerne Symphony, Orchestre de Liège, Orch. Radio France,…

Ze studeerde aan het Conservatorium van Genève en het Cons. Svizzera Italiana. Ook bij Peter Eötvös, Matthias Pintscher, Bernard Haitink en Neeme Järvi was zij in de leer. Bij het Orch. Philh. de Radio France was zij assistent van de bekende dirigent Mikko Franck.

Elena Schwarz ontving de eerste Prijs Princess Astrid Competition-Trondheim 2014, tweede Prijs Jorma Panula Competition-Vaasa 2015 en ze was ook Dudamel Fellow in 2019.

"Elena Schwarz has baton precision and clear thinking." (Manchester Review)

 

Anastasia Kobekina

In 2014 werd A. Kobekina ontdekt door P. Escande, directeur van het Festival d’Auvers-sur-Oise, nadat hij haar hoorde tijdens de uitvoering van het celloconcerto van Haydn olv. de beroemde Vladimir Spivakov. In 2019 won zij de bronzen medaille van de prestigieuze Tchaikovsky Competition. Voor de periode 2018-21 werd zij door de BBC uitgeroepen tot “New Generation Artist”.  Zij musiceerde reeds met de beroemde orkesten en samen met namen als G. Kremer, R. Capuçon, Y. Bashmet, G. Sollima, F. Say, en A. Schiff.

Ze begon op vierjarige leeftijd met de cello en studeerde aan verschillende conservatoria in Moskou, Kronberg, Berlijn, Parijs en Frankfurt.

Anastasia Kobekina beheerst het brede muziekrepertoire van de barok tot aan de hedendaagse muziek en positioneert zich momenteel bij de top van de veelbelovende artiesten van haar generatie.  Zij bespeelt een Stradivarius-cello uit 1698.

"Kobekina is a player with huge potential and almost overwhelming sincerity." (The Strad)

 

reeks de Concertvereniging

Je kan dit concert ook kopen in een voordelige reeks.
meer info

 

credits

dirigente: Elena Schwarz
cello: Anastasia Kobekina

een organisatie van de Concertvereniging i.s.m. de Warande

logo de concertvereniging