labo plantartica
Dorien Pelckmans

Labo Plantartica (9 tot 12 jaar)

Kunst in Zicht
BONTE BIBDAG

Duikel met ons mee in de wereld van de planten. We toveren, fantaseren en brouwen.

Met Labo Plantartica richten we een laboratorium in waarin al je zintuigen worden geprikkeld. Snuister in onze minituintjes en verzamel je eigen planten. We kijken door een microscoop en bekijken een plant van heel dichtbij. Welke lijnen ontdek jij op het blad?

Nadien brouwen we onze eigen verf en onderzoeken we welke kleur je uit welke plant kan krijgen. Wist je dat je perfect kan schilderen met het sap van een wortel of rode biet? En zou dat ook lukken met de bloem van een klaproos? Al onze experimenten met natuurlijke geuren en kleuren komen samen in een kunstwerk.

 

Praktisch

In deze inloopversie kan je 'Labo Plantatica' telkens in een halfuurtje ontdekken. Neem tijdens de Bonte Bibdag gratis deel aan één van de vier sessies in de Glazen Zaal. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.

 

Bonte Bibdag

Op een Bonte Zondag maak je van je trip naar de Warande een echte familiedag en kan je naast je familievoorstellingen ook een aantal gratis workshops meemaken. Tijdens de jeugdboekenmaand wordt de Bonte Zondag een Bonte Bibdag, i.s.m. bib Turnhout. Je kiest zelf je eigen activiteiten en stelt zo je eigen dag samen! Voor elke leeftijd is er wel een Bonte Zondag.

credits

Een concept van Luk Lenoir en Stijn Van de Wiel.