circusfestival Plein de Cirque
Bart Van der Moeren

gratis circusfestival Plein de Cirque

Plein de Cirque is dit jaar volledig gratis! We werken zonder reserveringen.

Eindelijk kan het circus opnieuw zijn vleugels uitslaan. Plein de Cirque focust dit jaar op evenwicht en zwaartekracht. Met centrale gast Alexander Vantournhout tasten we de grenzen van de fysica af. Hij maakt samen met tien volwassenen en zes kinderen een XL-versie van ‘Screws’, dat ons drie jaar geleden de adem benam op Plein de Cirque. In zijn nieuwe productie ‘Foreshadow’ laat hij zijn spelers een scènebrede muur van zes meter veroveren als hagedissen.

Maar dat is nog niet alles: zo zetten de spelers van Kirn Compagnie hun eigen lichaam op het spel in een onthutsend acrobatisch spel en is er natuurlijk een koorddansact van topniveau. Als dat alles nog niet genoeg is, kan je jouw aanleg voor luchtacrobatie komen testen in een open workshop.

Maar wat als de muren en deuren zich beginnen te verplaatsen? Verwacht je aan magie, suspense, verrassingen en … peepshows! Plein de Cirque vindt plaats op 17 en 18 september. Het volledige programma wordt bekendgemaakt vanaf begin juli.

Goed om te weten: tijdens het weekend van Plein de Cirque trappen we samen met de stad Turnhout het cultuurseizoen af. Je kan er kennis maken met de werking en de plannen van heel wat cultuurverenigingen.