Tom Van Mele

Screws XL (10+)

Alexander Vantournhout / not standing
PLEIN DE CIRQUE

Tien performers en vier kinderen maken een XL-versie van de succesproductie ‘Screws’. Wie de voorstelling in 2019 zag op Plein de Cirque, zal dit unieke moment niet willen missen.

Langs een parcours van mini-voorstellingen en scènes zie je korte solo’s, duetten en puntige groepschoreografieën. Met behulp van stijgijzers, bowlingballen, vleeshaken, anti-zwaartekrachtschoenen en andere objecten tarten de performers de wetten van de fysica.

Gegeerd op vele festivals en door het Theaterfestival geselecteerd als ‘beste productie’. 

Uit het juryrapport Theaterfestival 2020: 
Screws is een voltreffer van Alexander Vantournhout. Om het vakmanschap dat er onmiskenbaar vanuit gaat en het artistiek vernuft daarbovenop. Maar ook gewoon om het bijna kinderlijke plezier dat je er als kijker bij ervaart. Een voorstelling met de precisie van choreografie en de suspense van circus. Dans, maar dan zonder het plechtig esthetische ervan. Acrobatie, maar dan zonder spectaculaire krachtpatserij.” 

recensie etcetera

 

Alexander Vantournhout 

Alexander Vantournhout is de centrale gast van festival Plein de Cirque. Lees hier meer over Alexander en zijn voorstellingen op het festival.

vanaf 10 jaar

 

Je voelt kriebels van opwinding bij het zien van die paradoxale combinatie tussen feilloze lichaamsbeheersing en overgave.

Etcetera

circusfestival Plein de Cirque 

Op zaterdag 17 en zondag 18 september wordt de omgeving van de Warande opnieuw overspoeld met internationaal circus: veel circusplezier om van kortbij te beleven.  Ontdek hier het festival.

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

Tom Van Mele

credits

choreografie: Alexander Vantournhout
creatie: Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hendrik van Maele, Emmi Väisänen, Alexander Vantournhout
uitvoering: Alexander Vantournhout, Emmi Väisänen, Petra Steindl, Jessica Eirado Enes, Nick Robaey, Axel Guérin, Charlotte Cétaire, Yassine Ouaamou, Harrison Claxton, Jean Pierre Bure Gonzalez, Zhao Ting Kuan (cast van 10 performers)
dramaturgie: Sébastien Hendrickx
intellectueel in residentie: Rudi Laermans
choreografische ondersteuning: Anneleen Keppens, Martin Kilvady
coproductie: VIERNULVIER, Gent (BE), MA scène nationale – Pays de Montbéliard (FR), PERPLX, Marke (BE), Circa, Auch (FR)

met dank aan Lore Missine, Veerle Mans, Bauke Lievens, Maria Madeira, Lien Vanbossele, Monuments Nationaux de France en Simon Pons-Rotbardt
met de steun van de Vlaamse gemeenschap