EXIT (8+)

Piet Van Dycke
PLEIN DE CIRQUE

Vier individuen bewegen in een spannende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze verschijnen en verdwijnen. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Vier circusartiesten uit verschillende discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans) houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico… 

Piet Van Dycke werkt als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij onder meer  dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018, werd in 2019 én 2020 gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts en won de BNG Bank Dansprijs 2021. In zijn werk smelten dans en circus samen tot speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. 

vanaf 8 jaar

circusfestival Plein de Cirque 

Op zaterdag 17 en zondag 18 september wordt de omgeving van de Warande opnieuw overspoeld met internationaal circus: veel circusplezier om van kortbij te beleven. Ontdek hier het festival.

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

concept, choreografie: Piet Van Dycke 
performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin 
muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin 
dramaturgie: Marie Peeters 
installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld 
coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, circ’uit 
met steun van: PLAN, Stad Leuven, Miramiro en Cirklabo