Nacht van de Turnhoutse poëzie

Nacht van de Turnhoutse poëzie

50 uur de Warande
  • vr 14 okt 22
    19.45 - 23.00
    de Warande, Turnhout
    zone Schouwburg - Tuinzaal

met Liesbeth Aerts, Guido Belcanto, Kurt De Boodt, Tom Driesen, Sara Eelen, Maarten Embrechts, J.V. Neylen, Kenneth Swaenen, Don Vitalski, akim a.j. willems (ft. Frederik Madou)

Een van de kunstenaars die reageerden op de oproep van 50 uur de Warande is dichter akim a.j. willems. Hij kwam met het idee op de proppen om een ‘Nacht van de Turnhoutse poëzie’ te organiseren tijdens het feestweekend.

Op vrijdagavond 14 oktober om 19:45 uur – vlak na de officiële opening van de cultuurmarathon – trapt de ‘Nacht van de Turnhoutse poëzie’ het literaire luik van het weekend af.

De ‘Nacht van de Turnhoutse poëzie’ zet in een avondvullend programma tien publicerende ‘Turnhoutse’ dichters in de schijnwerpers – dichters die in Turnhout geboren werden, er lang woonden, er nog wonen en/of een nauwe band met de stad hebben.

De muzikale toets van de avond wordt gebracht door Nordsoen (ft. Vigdis Hansa Elst) – dit vierkoppige saxcollectief gaat graag een interdisciplinair experiment aan met schrijvers en performers.

50 uur de Warande

Met '50 uur de Warande' organiseert de Warande samen met productiehuis SLAK een cultuurmarathon van 50 uur van vrijdag 14 tot zondag 16 oktober.
meer info over 50 uur de Warande