illustratie affiche TERATO-
Alejandra Rogghé Pérez

TERATO-

Emma Van Ammel, Sophie Anna Veelenturf, Ellen De Mul

In 'TERATO-' laten drie theaterstudenten zich inspireren door dromen en de wereld die hierin gecreëerd kan worden. Met behulp van andere wezens nemen ze het publiek mee naar een kruispunt. Gaan we verder op het linker- of het rechterpad? 

"Elke droom doet pijn aan mijn ogen, en dwingt me om in verzet te komen. Kan een weerspiegeling een getuige zijn? Vraag ik wat echt was of vals? Of wat bitter, en wat zoet?

Ik droomde dat iemand me een uitbundige bos grijze bloemen stuurt. Ze zijn geen symbool van romantiek, ze zijn gestuurd door niemand in het bijzonder, ter gelegenheid van niets. Ze waren prachtig."

 

Emma Van Ammel, Sophie Anna Veelenturf en Ellen De Mul zijn drie studenten Drama aan het KASK in Gent. In 2022 maakten zij samen de voorstelling 'TERATO-' die dienst deed als hun Bachelorproef. 'TERATO-' kwam tot stand door een gedeelde fascinatie met het monsterlijke en het vrouwelijke. Ze creëerden een eigen verhaal waarin vrouw en monster een bondgenootschap aangaan, in een reis door dromen en werkelijkheid. 

taalicoon

 TERATO-
Juliette de Groot

credits

concept: Ellen De Mul, Emma Van Ammel, Sophie Anna Veelenturf
tekst: Ellen De Mul, Emma Van Ammel, Sophie Anna Veelenturf
geïnspireerd door: 'Bluets' van Maggie Nelson
spel: Marijke Claes, Ellen De Mul
regie: Emma Van Ammel
poppen en maskers: Ellen De Mul
techniek: Bernd Schotanus
illustratie affiche: Alejandra Rogghé Pérez
mentoren: Bauke Lievens, Carolina Maciel De França, Simon De Winne, Mieja Hollevoet
met dank aan: Bardia Mohammad, Jara Vlaeminckx, Helle Huisman, Juliëtte de Groot, Vick Van de Put, Hilde Schaubroeck, PAF (Performing Arts Forum) en onze mede dramastudenten