foto van Tom Laureyn: expo 'Onderweg in Turnhout'
Tom Laureyn

Onderweg in Turnhout

Tom Laureyn
 • za 4 mrt 23
  -
  zo 19 mrt 23
  de Warande, Turnhout
  Luifelzaal
  Geweest

van maandag tot zondag van 10 tot 17 uur
de Warande, Luifelzaal
gratis

Als doorwinterd cateraar zorgt Tom Laureyn van De DIS al jaren voor lekkers op de borden van de artiesten in de Warande. Als grote cultuurliefhebber bezoekt hij er alle tentoonstellingen en haast hij zich na het werk maar wat graag naar een voorstelling. Maar nu zijn de rollen omgedraaid en kan je onder de titel ‘Onderweg in Turnhout’ zijn foto’s bewonderen in de Luifelzaal.

De fotoreeks kwam eerder toevallig tot stand tijdens de coronaperiode en is gaandeweg gegroeid. Tom fietste veel rond in eigen stad en begon foto’s te maken van zoveel mogelijk verschillende plaatsen in Turnhout. Die zette hij op Facebook. Toen de Warande dit oppikte, is Tom een jaar lang blijven doorwerken.

Zo ontstond een reeks van een stad in beweging die doorheen de seizoenen voortdurend nieuwe gezichten aanneemt.

Hij liet zich in eerste instantie overvallen door toevalligheden, maar contacteerde ook scholen, musea, het ziekenhuis, het oude stadhuis, de Wollewei... om er op afspraak te fotograferen. Zo ontstond een aanzienlijk archief van 3000 beelden die bijna allen op sociale media verschenen. In de tentoonstelling is een selectie van een negentigtal beelden te zien die werden gegroepeerd in een aantal vormelijke of inhoudelijke thema’s.

Ga met Tom mee op pad door Turnhout!

praktisch

gratis
Toegang tot de tentoonstelling is gratis.