pastorie in Oosthoven
Dennis De Smet

Architectuur in de Kijker: Pastorie met tuin in Oosthoven

AR-TUR
 • wo 8 mrt 23
  14.00 - 15.00
  op locatie, Turnhout
  Pastorie Oosthoven (Polderstraat 33, Oud-Turnhout)
  Geweest

AR-TUR, het platform voor architectuur en ruimte, zet vier maal per jaar een bijzonder architectuurproject uit de Kempen in de kijker. Telkens op woensdagnamiddag kan je van 14 tot 15 uur deelnemen aan een rondleiding waarin ontwerper en opdrachtgever tekst en uitleg geven over het project. 

Op 8 maart gaat AR-TUR van start met het eerste bezoek uit de reeks Architectuur in de Kijker. Je bezoekt de pastorie in Oosthoven die verbouwd werd tot landschapshuis en publieke dorpstuin. De 100-jarige pastorie was aan vernieuwing en renovatie toe. Het gebouw en bijhorende tuin werden omgevormd tot kantoorruimte en publieke functies met aandacht voor het erfgoedkarakter. Zowel het huis als de tuin worden vandaag opengesteld voor bezoekers, omwonenden, scholen en verenigingen. Dit meervoudige gebruik zorgt voor een levendige sfeer zowel overdag, ’s avonds als in het weekend.

Bas Van der Veken van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete leidt je samen met Lien Moens van ontwerpbureau BUROBILL rond in dit unieke project. Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete was samen met Bosgroep Kempen Noord opdrachtgever voor de verbouwing. Ze zijn momenteel beiden met hun kantoor gevestigd in de pastorie en ontvangen je graag op 8 maart om een kijkje te komen nemen. Kom de mix van zowel oude als nieuwe materialen en stijlen ontdekken in het open landschapshuis dat mensen en organisaties samenbrengt rond thema’s als landschap, natuur, bos, stilte, erfgoed, trage wegen, toerisme, streekproducten en meer.

 

praktisch

 • wanneer: woensdag 8 maart 2023 van 14 tot 15 uur
 • waar: verzamelen ter plaatse aan de pastorie: Polderstraat 33, Oud-Turnhout
  Kom op tijd, de rondleiding start stipt om 14 uur
 • bereikbaarheid: bus 450 brengt je van het station van Turnhout naar de Polderstraat in Oud-Turnhout
 • prijs: 8 euro

 

 

credits

organisatie: AR-TUR