Adriaan Severins & Bruno Vanden Broecke - Wortels
Alexander Daems 

Wortels (première)

Adriaan Severins & Bruno Vanden Broecke
IN VENNEN EN VELDEN

Voorstellingen tijdens In Vennen & Velden op de boerderij (13 en 14 mei) zijn uitverkocht: koop hier tickets voor de zaalpremière op 15 juni 2023 om 20.15 uur in de Schouwburg van de Warande.

Een theatervoorstelling met tekst en geluid door onze ex-Artist in Residence Adriaan Severins (SLAK) en spel door Bruno Vanden Broecke.

Een melkveehouder probeert zichzelf en zijn bedrijf staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn dieren, zijn familie en de natuur rondom steeds meer van zich laten horen. Balancerend op oude breuklijnen probeert hij juiste keuzes te maken. 

Wortels is een dialoog tussen tekst en geluid, tussen landbouwer en land, traditie en moderniteit, voorgevel en ’t achterste van een tong. Tussen een boer en al de rest. Wat zit er vast? Hoe diep groeiden sommige wortels? Waar mag het bewegen? 

Het hoeft geen uitleg dat de spanning tussen landbouw en natuur vandaag alomtegenwoordig is. De voorstelling ‘Wortels’ tackelt deze spanning door resoluut te kiezen voor luisteren als theatrale vorm. Luisteren met als doel begrip, empathie, stilte en ruimte te creëren. Het luisteren als daad van verzet tegen het uitspelen van twee vermeende tegenpolen. Op scène zien we een boer die zijn verhaal deelt met het publiek, maar ook wordt uitgenodigd door het geluid als tegenspeler. De natuur laat (van) zich horen. In geluidsfragmenten horen we muziek, omgevingsgeluiden en verschillende personages met een andere visie. De boer toont ons hoe hij moet omgaan met alle verandering die op hem afkomt door de interactie aan te gaan met waar we samen (publiek en makers) naar luisteren. 

praktische info

In Vennen en Velden

Natuurpunt, de Warande en Stad Turnhout brengen in vennen en velden natuurbeleving en fris theater recht uit het hart voor een avontuurlijk publiek. De zomer kan bijna beginnen!

meer info over In Vennen en Velden

 

locatie voorstelling 'Wortels'

Holstein Hoeve
adres: Dombergstraat 10, Turnhout
afstand vanaf Klein Engelandhoeve: 1,5 km of 20 minuten wandelen

 

festivalcentrum en ticketbalie

Klein Engelandhoeve
adres: Klein Engeland 29, 2300 Turnhout

 

bereikbaarheid

Alle voorstellingen zijn op wandelafstand van de Klein Engelandhoeve.

Festival In Vennen en Velden is een autovrij wandel- en fietsfestival. We nodigen je uit om met de fiets of te voet te komen. Als dit niet mogelijk is, kan je je auto parkeren aan festivalcentrum Klein Engelandhoeve. Lees hier alles over de bereikbaarheid van het festival.

 

festivalcafé en markt met streekproducten

Aan het festivalcafé aan de Klein Engelandhoeve is er een gezellige markt met streekproducten, foodtrucks en gratis concerten van lokaal talent.

 

een organisatie van 

logo's In Vennen en Velden

 

credits

concept, tekst en geluid: Adriaan Severins
concept en spel: Bruno Vanden Broecke
met stemmen van: Alejandra Theus, Yves Degryse, Maure Van Ballaer en Tuur Verelst 
scenografie: Tim Clement
ondertiteling: Fien Leysen
klankbord: Elena Peeters
productie-assistentie: Lien Van Ballaer
muzikale ondersteuning: Howard Dann en Elke Van Buggenhout
spreiding: Jimmie Dimmick
beeld: Alexander Daems

Wortels is een productie van SLAK met de steun van Boer zoekt natuur, natuur zoekt boer en de Vlaamse Landmaatschappij.

Grote dank aan ABS, Natuurpunt en alle landbouwers, natuurbeschermers en experten die hun verhaal met ons deelden.