Sidney Aelbrecht

GANGMAKER

Sidney Aelbrecht
 • zo 30 apr 23
  -
  zo 13 aug 23
  van woensdag t.e.m. zondag (maandag en dinsdag gesloten)
  de Warande, Turnhout
  Witte Gang -1
  gratis

Onder de noemer GANGMAKER maken we in de Witte Gang voor de Expozaal graag ruimte voor jong talent.

Dit keer is het Sidney Aelbrecht die onze Witte Gang in verschillende kleuren zet! 
 
Sidney Aelbrecht (°1990 Roeselare, woont en werkt in Brussel) schildert, musiceert en bouwt installaties. Hij behaalde een master in de schilderkunst aan Luca school of Arts in Gent. 
 
Sidney plaatst in zijn schilderijen banale en geladen objecten in surreële ruimtes die zijn opgebouwd uit kleurvlakken. Hoewel je hierdoor iets naïefs in zijn werk zou kunnen bespeuren, zit er in werkelijkheid in verschillende lagen een stevige referentie aan filosofie, kunstgeschiedenis, literatuur en een persoonlijke symboliek in ieder onderdeel van zijn schilderwerk. 
In zijn installaties daarentegen laat Sidney het onderbewustzijn regeren. Je betreedt telkens een volledig nieuw universum, gecreëerd door (het onderbewustzijn van) de kunstenaar. 
En ook op muzikaal vlak gaat hij parallel op zijn schilderwerk te werk. Tijdens muzikale samenwerkingen verkent Sidney het spanningsveld tussen intuïtie en ratio wat resulteert in meeslepende muzikale uitspattingen.
 
Claudine Hellweg (Kunst in Huis) vatte de motieven van Sidney Aelbrecht als kunstenaar mooi samen: 
 
“Wat plaatst ons op deze wereld en met welke intentie?” Deze vraag houdt Sidney in de basis van zijn kunstenaarsbestaan bezig. “Geen idee; vanuit een rationeel denken onvatbaar. Het leven is wat ons overkomt, de weg zelf en de ervaringen die we opdoen. In mijn atelier noteer ik deze levenslessen. Ze overvallen mij als grote waarheden die ik wil delen met mijn medemens. Vanuit een universeel symbolische beeldtaal tracht ik eerlijk te schilderen en zo uit te beelden wat mij bezielt.” 

 

meer info over de kunstenaar

https://www.art-gallery.be/nl/artist/AELBRECHT+Sidney 
kunstinhuis.be/kunstenaar/233543

Beluister het album 'Solipsisme' van Sidney Aelbrecht op SoundCloud