scènefoto Bruno Vanden Broecke - Klink.
Koen Broos

Klink.

Bruno Vanden Broecke

Wegens succes: extra voorstelling op dinsdag 7 november.

Bruno Vanden Broecke leidt je rond in de wereld van het ontoerekeningsvatbare en kiest daarbij de kortste weg naar je hart.

Er zijn in België 3.933 personen die misdrijven hebben begaan. Strafbare feiten hebben gepleegd. Maar zij krijgen daar geen straf voor. Zij hebben namelijk een ‘geestesstoornis’. Deze mensen worden geïnterneerd. Voor onbepaalde tijd. Hun vermoedelijke vertrekdatum wordt bij aankomst provisoir vastgelegd op het jaar 9999.

Annemie Morbee schrijft en werkt met geïnterneerden. Vanuit haar verbondenheid met de “wereld van het ontoerekeningsvatbare”, zocht ze Bruno Vanden Broecke op en leidde hem rond in een labyrint vol verhalen en mensenlevens, stemmen uit het vagevuur.

Bruno Vanden Broecke haalde er zijn compagnon de route Raven Ruëll bij als regisseur. Beiden maakten samen een tiental voorstellingen, waaronder ‘Jan, mijn vriend’ (Bronks, 2002), ‘Missie’ (KVS, 2007) en ‘Para’ (KVS, 2016), monologen waarin ze telkens proberen om de mens zo eenvoudig mogelijk een spiegel voor te houden.

"In ‘Klink’ gaat Vanden Broecke aan de slag met de teksten en heftige ervaringen van Annemie Morbee. Zij ging als therapeutisch assistent werken in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent ... Haar verhalen over het vagevuur van miserie en liefde, hoop en wanhoop verwerkte Bruno Vanden Broecke samen met regisseur Raven Ruëll tot een adembenemende monoloog." (Pzazz)

 

inleiding (woensdag 8 november 2023)

Bij deze voorstelling is er een gratis inleiding van 19.30 tot 20 uur in de Tuinzaal (+1). Neem de lift of trap naast café Barzoen.

 

gratis avondopening expo ZANDGROND

Op woensdag 8 november is de expo 'ZANDGROND' uitzonderlijk geopend tussen 19 en 23 uur. Neem voor of na de voorstelling een kijkje in de Expozaal. meer info

... in deze marathon haalt de acteur opnieuw goud. Sterke tekst, sterke regie.

Pzazz

taalicoon 3

credits

spel: Bruno Vanden Broecke
regie: Raven Ruëll
tekst: Annemie Morbee
productie: De Speelman