Hofesch Shechter Company - Double Murder: Clowns
Todd MacDonald

Double Murder

Hofesch Shechter Company (VK)
  • vr 8 dec 23
    20.15 - 21.55
    gratis inleiding om 19.30 uur in de Tuinzaal
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend
De internationaal gevierde choreograaf Hofesh Shechter is wereldwijd befaamd om zijn originele combinatie van urban en hedendaagse stijlen. Op één avond zie je twee contrasterende werken: het overdonderende ‘Clowns’ en het poëtische ‘The Fix’.

Clowns

In ‘Clowns’ zie je een overdonderende orgie van geweld. Wellustige moordpartijen en folkloredansjes wisselen elkaar af. ‘Clowns’ is een bittere commentaar op de emotionele afstomping bij het mondiale geweld, zoals bijvoorbeeld de aanslagen in Parijs en Brussel.

The Fix

‘The Fix’ biedt dan weer een mooi, poëtisch tegengewicht voor al dit geweld. Op een strak uitgelicht speelvlak ontvouwt zich op een etherische soundscape een bedwelmende, caleidoscopische werveling van dansers.


over Hofesh Shechter

De Brits-Israëlische Hofesh Shechter (Jeruzalem, 1975) is één van Engelands meest geprezen artiesten. In 2008 richtte hij zijn internationaal toerende Hofesh Shechter Company op. Hij is als associate artist verbonden aan Sadler’s Wells in Londen. Shechters werk staat inmiddels op het repertoire van vele Britse en internationale gezelschappen zoals Cedar Lake Contemporary Ballet (New York), Carte Blanche Dance Company (Noorwegen), Bern Ballett (Zwitserland), Nederlands Dans Theater 1, Scottish Dance Theatre (VK) en CandoCo (VK).

In 2016 werd hij genomineerd voor een Tony Award met zijn choreografie voor de Broadway revival van ‘Fiddler on the roof’. Shechters recentste werk voor zijn gezelschap, ‘Grand Finale’, ging in première in Parijs 2017 en werd genomineerd voor de Olivier Award voor Best New Dance Production 2018. In 2018 werd hij door de Britse Queen opgenomen in de eervolle Orde van het Britse Rijk.

 

inleiding

Bij deze voorstelling is er een gratis inleiding van 19.30 tot 20 uur in de Tuinzaal (+1). Neem de lift of trap naast café Barzoen.


In reeks Dans I, Dans II en Dans XL

Je kan deze voorstelling ook kopen in de voordelige reeksen Dans I, Dans II en Dans XL.

 

griezelig aangrijpend en onheilspellend als de hel

**** The Guardian

hartverwarmend en mooi, een tegengif voor het lijden in de wereld.” (**** The Observer)

’Clowns’ is door de voortstuwende dynamiek zowel betoverend als naargeestig… Hofesh Shechter grijpt de toeschouwer vanaf de eerste seconde stevig vast, om nooit meer los te laten. ‘Clowns’ is beangstigend goed.” (***** Theaterkrant)

rauw, organisch en ‘in-your-face'" (**** Trouw)

credits

choreografie en muziek: Hofesh Shechter
met: dansers Hofesh Shechter Company
lichtontwerp ‘The Fix’: Tom Visser
kostuumontwerp ‘The Fix’: Peter Todd
lichtontwerp ‘Clowns’: Lee Curran
bijkomend lichtontwerp ‘Clowns’: Richard Godin
kostuumontwerp ‘Clowns’: Christina Cunningham