LAZARUS en Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd. - promofoto Bloed
Robbin Rooze - Wisefools

BLOED

LAZARUS en Robbin Rooze i.s.m. BETON Ltd.
  • do 18 jan 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

‘BLOED’ is theater en film tegelijk, gespeeld door een fantastische cast met onder andere Koen De Graeve, Sofie Decleir, Günther Lesage, Joris Van den Brande,...

Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: als bron van leven, maar ook als symbool van dood en verderf, als drager van onze identiteit, waarmee banden worden gesmeed, groepen gevormd en wat zonder ophouden vergoten wordt voor een hoger doel. 

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf en een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Zij kennen elkaar van haar noch pluim, maar blijkbaar is er een moment in het verleden dat beslissend is geweest voor hun beider levens. Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Gaandeweg tekenen zich de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen? 

'BLOED' is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald. 

 

credits

concept, tekst en regie: LAZARUS en Robbin Rooze 
spel: Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Nicole Kecic, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz en Joris Van den Brande 
beeldregie: Robbin Rooze
kostuum Eline Willemarck  
productie: theater arsenaal i.s.m. BETON Ltd. 
coproductie: Perpodium
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
foto: Robbin Rooze - Wisefools