Daniel Herskedal
Knut Aaserud

double bill

Machtelinckx/Okland + Daniel Herskedal (Noorwegen)
s t i l
  • za 17 feb 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

Twee concerten voor de prijs van één!

Daniel Herskedal

Schepper van pure schoonheid.

Daniel Herskedal heeft een reputatie opgebouwd als een muzikant die de grenzen van zijn instrument verlegt. Sinds 2015 toert deze Noorse componist met zijn tuba en bastrompet door heel Europa. Overal laat zijn betoverend mooie muziek een gloed van bezwerende sferen achter.

Dat Herskedal bijzondere en vaak filmische muziek maakt, is ook Hollywood niet ontgaan. De productiemaatschappij van Brad Pitt vroeg hem muziek te schrijven en te bewerken voor de film ‘The Last Black Man in San Francisco’. Daniel Herskedals ster is gestaag aan het rijzen. Een niet te missen concert.

 

Machtelinckx/Okland

Al tien jaar volgt gitarist en componist Ruben Machtelinckx een buitengewone weg in de geïmproviseerde muziek. Na projecten met Arve Henriksen, Thomas Jillings (Linus), Karl Van Deun en Frederik Leroux (Poor Isa) werkt hij nu samen met Nils Økland.

Deze innovatieve Noorse muzikant en componist, specialist op de Hardangerviool, is al sinds midden jaren tachtig actief. Veel van zijn muziek is op het toonaangevende label ECM uitgebracht.

Als duo kiezen Machtelinckx en Økland voor het puur akoestische. Hun repertoire bestaat uit composities en improvisaties die allesbehalve hermetisch zijn. Verwacht een originele artistieke expressie van jazz, folk en hedendaagse muziek.

Festival s t i l

Een festival om stil te blijven staan. Een festival met witruimte, prikkelarme voorstellingen, rustige muziek, installaties... Omdat stilte essentieel is, noodzakelijk in een overvolle wereld. meer info

credits

foto Daniel Herskedal: Joern Kristensen
foto Ruben Machtelinckx: Dries Segers