Rootsnight - editie 2019
Eyeshoot Photographs

Big Sandy & his Fly-Rite Boys (VS), The Hicksville Bombers (VK), Barny & the Rhythm All Stars (FR) en Truck Stop Cutie

TE GAST: Rootsnight #11
  • za 25 nov 23
    18.00
    de Warande, Turnhout
    Kuub, staand

De roemruchte Turnhout RootsNight is back!

De vorige is al geleden van 2019 en toen legde covid er het blok op, dus werd het dringend tijd: op zaterdag 25 november is het leukste rootsfeest van Turnhout en omstreken terug in de Warande met een feestprogramma om duimen en vingers af te likken. Omdat organisator Grasshopper Int. vzw, het team achter het succesvolle Turnhout Royale en Rockin' Around Turnhout, dit jaar 30 jaar bestaat mag het wat meer zijn, en daarom staan er maar liefst vier bands uit evenveel landen en twee werelddelen op de welgevulde affiche van wat door kenners wordt beschouwd als een van de topevenementen inzake rock and roll in België en omringende landen.

Top of the bill is een uniek concert van Big Sandy & his Fly-Rite Boys, al 35 jaar en zo'n 15 albums grondleggers en vaandeldragers van de rockabilly revival in California. In al die tijd hebben ze nog nooit in Turnhout opgetreden, dus daar moest dringend verandering in komen. Exclusief voor Grasshopper!

De nummer twee en drie op de affiche, beide op zich sterk genoeg om elk festival te kunnen headlinen, zijn The Hicksville Bombers, ook al een kwart eeuw behorend tot de Britse top bands, en Barny & the Rhythm All Stars uit Frankrijk, de zoon van de betreurde Carl Da Silva die met Carl & the Rhythm All Stars eerder Turnhout op metershoge stelten zette. Zoonlief zet het baanbrekende werk van zijn vader op krachtdadige en respectvolle wijze voort.

Grasshopper vzw vormt samen met Turnhout, de rock 'n' roll hoofdstad van de Kempen, een kweekvijver van talent, en steunt traditiegetrouw "the best of the Belgians". Als u weet dat Truck Stop Cutie bestaat uit groepsleden die hun sporen verdienden in bands als Crystal & Runnin' Wild, The Rusty Nails, Belle Starr & the Boot Jacks, The Motel Men, The Hadacol Tremblers en Moonshine Reunion, dan gaat het dak er gegarandeerd af. Elk gaatje wordt vakkundig dichtgeplamuurd door DJ Rudy die draaide in Spanje, Duitsland en Engeland, en de boel wordt aan elkaar geschreeuwd door presentator Frantic Franky, de Jan Theys van de rockabilly.

 

prijzen

voorverkoop: 30 euro
aan de kassa: 35 euro

credits

organisatie: Grasshopper Int. vzw
www.facebook.com/rockinaroundturnhout