Jochem Jurgens
wo 26 apr 17 20.15 - 21.45

EXPLORER/Prometheus ontketend

CREW/Eric Joris & Urland (NL)
wo 26 apr 17
20.15 - 21.45
  • wo 26 apr 17
    20.15 - 21.45
    de Warande - Kuub

‘EXPLORER/Prometheus ontketend’ is een combinatie van een klassieke tragedie en electronic art. A love-story in virtual paradise. Via baanbrekende technologie sturen acteurs in speciale bodysuits met hun eigen lichaam avatars aan die geprojecteerd worden op groot scherm.

Performance collectief Urland (NL) en CREW van pionier en kunstenaar Eric Joris duiken in cyberspace en creëren een nieuwe werkelijkheid. Ze tonen ons de wilde mogelijkheden en onmogelijkheden van het internet en de inwisselbaarheid van idealen. 

"Technisch baanbrekend, met acteurs in live-action suits, van die interactieve pakken waarmee Hollywood Gollum liet leven in Lord of the Rings. Inhoudelijk overdondert de voorstelling ook. ‘B.C.’ betekent voor Urland niet ‘before Christ’ maar ‘before Computer’, met 1994 als het jaar nul, want toen bekeerde de wereld zich tot internet. De mens erkent internet hier als universum." (NRC Handelsblad).

Na de hectiek is er ruimte voor inkeer… We worden weer met beide benen op de grond gezet met een prachtige dialoog waarin de voorspellingen van visionair en technisch genie Prometheus weerklinken.” (**** Theaterkrant.nl)

recensie Theaterkrant


Taal
'EXPLORER/Prometheus ontketend' is in het Engels gesproken.

credits

concept en spel - Ludwig Bindervoet / Mathieu Wijdeven, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet en Eric Joris
dramaturgie - Florian Hellwig
technologie - Koen Goossens
techniek - Siemen van der Werf en Olmo Claessens
producent - Productiehuis & CREW

foto - Jochem Jurgens

prijs secundair/hoger: 10 euro
prijs vrijetijdspas: 3 euro

EXPLORER/Prometheus unchained _ trailer from CREWvzw_EricJoris on Vimeo.

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie