Tin Men and the Telephone

za 10 dec 16
20.15
  • za 10 dec 16
    20.15
    de Warande - Kuub
    Geweest

Enthousiast, speels trio verwerkt dagdagelijkse geluiden in frisse improvisaties.

Het alledaagse bijzonder maken, dat doet Tin Men & the Telephone met hun muziek. Tin Men geven een nieuwe wending aan het begrip kruisbestuiving. YouTube-videos worden bewerkt waardoor muziek in het gesproken woord herkenbaar wordt en zij laten horen dat jazz bij Tin Men vele vormen kent. Serieuze, ontroerende, mooie, bizarre, dansbare en hilarische stukken wisselen elkaar snel af in deze multimedia performance.

Improvisatie staat centraal en Tin Men laten dat op eigentijdse wijze zien: met de smartphone. Door middel van de app Tinmendo, die voor aanvang van het concert gedownload dient te worden, beïnvloedt men de muziek op verschillende manieren. Het publiek levert de bouwstenen voor de muziek: zelf gemaakte ritmes, melodieën en akkoorden vormen de basis voor een collectief gemaakte compositie waarop Tin Men improviseren. Het resultaat is allesbehalve blikkerig! Met deze vorm van publieksparticipatie is de lat voor spannend en nieuw een metertje of honderd omhooggeschoven.

Laat je verleiden en kom ze zien en horen.

Download link app: www.tinyurl.com/tinmendo

credits

piano en elektronica - Tony Roe
contrabas - Pat Cleaver
drums - Bobby Petrov
foto - Johnny van Bergen

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie