Parcours

Kris Verdonck, Terje Isungset, Faris
vr 27 jan 17
-
za 28 jan 17
 • vr 27 jan 17
  19.30
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
  Geweest
 • vr 27 jan 17
  21.00
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
  Geweest
 • za 28 jan 17
  18.30
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
  Geweest
 • za 28 jan 17
  20.00
  op locatie, Vlaanderen
  de Hoge Rielen (Molenstraat 62, Kasterlee)
  Geweest

In de brochure stond deze voorstelling ook aangekondigd om 20.15 uur (vrijdag 27 januari) en 19.15 uur (zaterdag 28 januari). Deze twee uren zijn ondertussen geannuleerd.

Tijdens het eerste weekend van WinterWarm, het winterfestival van de Warande in de Hoge Rielen, kan je deelnemen aan een parcours vol verrassingen. Je wordt door het domein van de Hoge Rielen vervoerd naar drie verschillende locaties.

Je bezoekt er de kunstinstallatie van Kris Verdonck (10 minuten), het ijsconcert van Terje Isungset (30 minuten) en luistert naar de woestijnblues van Faris (30 minuten). Dit in telkens kleine groepen van 50 personen.

Kris Verdonck

De installatie ‘RAIN’ is een vuurregen. Druppeltjes vuur vallen in een donkere ruimte in water. Op het eerste zicht lijken de druppels op vuurvliegjes die uit de hemel vallen. Kleine blauwe lichtjes verschijnen en verdwijnen dan terug in de duisternis.

‘RAIN’ is de eerste installatie van Kris Verdonck uit een serie met als uitgangspunt ‘het einde van de wereld’ vanuit verschillende standpunten: de apocalyps als een christelijk idee. Maar ook de realiteit van de klimaatverandering als gevolg van vervuiling. De mensheid is geëvolueerd tot een vreemde in zijn eigen natuurlijke omgeving. De installatie zelf is de moeilijke balans tussen een gecontroleerde machine en een instrument dat op de rand staat van vuur te vatten. Door deze balans vindt de installatie zijn poëtische kracht.

website: www.atwodogscompany.be

Terje Isungset (Noorwegen)

Percussionist en multi-instrumentalist Terje Isungset’s zoektocht naar originele klanken bracht hem na jaren uit bij ijs, datgene waar hij maanden door omringd is! Terje is, zacht uitgedrukt, een zeer bijzondere muzikant. Sinds 1980 combineert hij natuurlijke elementen als hout, stenen en metaal in zijn percussie.

In 1999 werd Terje gevraagd een concert te maken in een bevroren waterval. Het concert werd gecomponeerd voor trompet, zang, natuurlijke percussie en ijs. Sindsdien verdiept hij zich in het maken van ijsinstrumenten en het geven van ijsconcerten. Hij is de pionier van de ijsmuziek. De instrumenten zijn vervaardigd uit verschillende soorten ijs. IJs gezaagd uit dichtgevroren meren in Noorwegen, gletsjerijs uit de Noord- en Zuidpool in het uiterste noorden van Noorwegen en uit Antarctica, pakijs uit Canada. Soms is het ijs naar schatting meer dan een miljoen jaar oud!

Op het podium krijgt hij hulp van een extra percussioniste/zangeres en een ijsmeester.

website: www.isung.no

Faris (Algerije)

De oorsprong van de Westerse blues ligt in West-Afrika. Faris gaat met zijn muziek op zoek naar deze bakermat: hij neemt de blues van Mississippi mee terug naar Afrika en herinterpreteert de gekende klassiekers in de traditie van de Touaregs. ‘Delta Blues’ worden pure betoverende woestijnblues.

De bekendste vertegenwoordigers van de Touareg-blues zijn de bands Tinariwen, Bombino en Terakaft. Faris’ album ‘Mississippi to Sahara’ uit 2015 is echter een soloalbum, met af en toe de toevoeging van een extra gitaar of wat percussie. Ook In WinterWarm treedt hij solo op. Stem en gitaar, meer is niet nodig om je te vervoeren naar verre streken onder een zinderende zon. Blues rules!

“’Mississippi To Sahara’ is a great record. I love it, and I love how it sounds. I can only imagine the wonderful songs to come from Faris in the future.” (Ben Harper)

“This is the most amazing movement to happen with this great music! The welcome return home to Africa! Faris is amazing! And he is playing a Weissenborne square neck guitar!” (Taj Mahal)


Extra
Tijdens het festival WinterWarm kan je aan een voordelig tarief ter plaatse overnachten in het bijzonder mooie hostel Wadi. Voor een nacht betaal je 66 euro per kamer voor vier personen. Meer info en tickets.

De voorstelling 'Funambus' van Cie Underclouds is gratis voor iedereen die een ticket heeft voor een andere voorstelling of evenement tijdens WinterWarm in de Hoge Rielen.

Praktische info

FESTIVALCAFE / TICKETBALIE

 • Een uur voor de voorstelling is het festivalcafé en de ticketbalie geopend in loods 333.
 • Onze vrijwilligers (en bewegwijzering) helpen je natuurlijk ter plaatse graag verder.
 • Goed om te weten: in het café kan je geen eten verkrijgen.


LOCATIE / PARKEREN

 • Adres: de Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee. Meer info over de bereikbaarheid.
 • Kom je met de fiets? Super! Er is een fietsenstalling op Parking 4. Deze kan je bereiken via poort 4 in de Molenstraat (500 meter rechts van de hoofdingang).
 • Kom je met de wagen? Je kan je auto parkeren op Parking 1. Rij de parking op via Poort 1 rechts van de hoofdingang. Als je slecht te been bent, geef je een seintje aan de parkeerwachter zodat je dichterbij loods 333 kan parkeren. Alvast bedankt om tijdig te vertrekken en hou er rekening mee dat je maximum 10 minuten moet stappen van parking 1 tot loods 333.
 • Bekijk het grondplan van het festival.

 

TOILETTEN

 • Rechts van het festivalcafé is er een toiletcontainer op Parking 4.

 

VESTIAIRE

 • Er is geen vestiaire aanwezig.

 

ROOKZONE

 • Let op: het is verboden te roken in de Hoge Rielen. Gelieve enkel te roken in de rookzone aan het festivalcafé.WINTERLICHT

 • Ontdek voor de voorstelling gratis de lichtobjecten die Mieke Vermeiren en de leerlingen van de 3master Kasterlee en Nautica samen maakten.

 

DEEL JE HERINNERINGEN

 • Een leuke foto gemaakt tijdens het festival? Deel deze op sociale media en gebruik #winterwarm en #warandeturnhout. Merci!

 

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie