.0 punt nul - geannuleerd

26.01 tot 21.04 2019

26.01 tot 21.04 2019

Onderdeel van:
expo

deze expo is geannuleerd

 

 

Doet de titel .0 (punt nul) je denken aan een nieuwe versie van een computerprogramma? Dat klopt! Wij gaan in deze tentoonstelling immers op zoek naar de toekomst van onze maatschappij. Komt er een nieuwe versie van de wereld zoals we hem nu kennen?

We beleven interessante en bewogen tijden. De wereld lijkt in een stroomversnelling te zitten. En systemen die ooit onaantastbaar leken, blijken dit niet te zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan de kerk. Maar ook de democratie staat onder druk.

 

In deze tentoonstelling kijken we hoe kunstenaars deze tijdsgeest vatten in hun werk. Wat is er aan de hand volgens hen? Hebben zij een optimistische of pessimistische visie? Gaan zij zelf op zoek naar alternatieve systemen? Hedendaagse kunst kan ons de dingen op een andere manier laten zien.

 

Na succesvolle samenwerkingen op vlak van theater, gaan de vijf Kempense cultuurcentra van ’t Pact
(Geel, Herentals, Mol, Heist-op-den-Berg en Turnhout) komend seizoen voor het eerst samen een spraakmakende hedendaagse kunsttentoonstelling maken!

 


Uitzonderlijk kost deze tentoonstelling slechts 2 euro per locatie (kinderen en studenten gratis).
De tentoonstelling in de Warande is toegankelijk van woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur. Voor de andere locaties, gelieve de website te raadplegen (vaste gezamenlijke openingsuren zijn vrijdag tot zondag van 11 tot 17 uur).


It is from zero, in zero, that the true movement of being begins”. (Kazimir Malevitsj)


 

Events in dit thema

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten