Stripgids: Jeroen Janssen - De Zoon van Kuifje

24.11 tot 15.01

24.11 tot 15.01

Onderdeel van:
expo

Als Kuifje een zoon had gehad, dan heette hij Jeroen Janssen ...

 

van 24 november tot 15 januari in de Luifelzaal
gesloten van 24 december tot en met 2 januari 2019
toegang gratis

  

 

Op 14 september won Jeroen Janssen tijdens het Brusselse Stripfeest de Bronzen Adhemar, de belangrijkste Vlaamse stripprijs. Naar aanleiding van deze Bronzen Adhemar krijgt Jeroen ook een overzichtstentoonstelling in de Luifelzaal van de Warande. 

 

De zoon van Kuifje toont het werk van deze ‘slow journalist’ in twee grote stukken: Doel en Rwanda. Jeroen Janssen verbleef enkele jaren in Rwanda tijdens de oorlog en gaf er les aan een kunstschool. De afgelopen zeven jaar trok hij vaak naar het Scheldedorp Doel om daar lange gesprekken te voeren met de mensen die er hardnekkig bleven wonen. Van beide periodes maakte hij prachtig geïllustreerde boeken waarin hij met goed gekozen quotes en visuele portretten de mensen en de omgeving tot leven roept.
 


Op 23 november krijgt Jeroen Janssen het felbegeerde bronzen beeldje van Adhemar overhandigd in de Warande in Turnhout. Dat is meteen ook de opening van De zoon van Kuifje, de overzichtstentoonstelling van zijn werk. Studio Barbeau bouwde daarvoor een stukje Doel en Rwanda na in de Luifelzaal.
 

 

Catalogus: Stripgids#4: 19,99 euro
Ook verkrijgbaar: Stripgids#1 met een artikel over graphic journalism in Vlaanderen: 9, 99 euro

 

www.stripgids.org

Events in dit thema

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie sluiten