DE MUUR: Cleon Peterson

26.10 tot 24.03.19

26.10 tot 24.03.19

van 26 oktober tot 24 maart 2019 in de Witte Gang tussen Expozaal en Kuub

 

Onze nieuwe MUUR is een samenwerking tussen de Warande en Arab Cartoon Festival, dat de nieuwe editie van het festival organiseert met als ondertitel ‘Koloniale Spoken, Smoking Guns en Cartoons’.


Afgelopen zomer presenteerde Cleon Peterson in Los Angeles zijn nieuwe tentoonstelling ‘Blood & Soil’. En daaruit mogen wij enkele werken aan het Belgische publiek voorstellen. 


Peterson legt in zijn werk linken tussen historische gewelddaden en het hedendaagse geweld in zijn land, de VS. Maar even goed gaat zijn werk over evoluties bij ons in Europa. Peterson staat bekend als schilder van de angst en het sinister geweld. Zijn kleurenpalet is beperkt tot zwart, wit, grijs en helderrood en benadrukt de wreedheden die hij portretteert.


Petersons schilderingen zijn grafisch van stijl. We zien levendige voorstellingen van hoe machtige mannen de zwakkeren onderdrukken met bloeddorstig fysiek geweld. Deze serie fungeert als een waarschuwing tegen het extreem nationalisme. Maar even goed bekritiseert ze de economische ongelijkheid die zorgt voor de consolidatie van de autocratische macht in de wereld van vandaag.


Ook op andere plaatsen in de stad zullen er werken van Peterson te zien zijn.
 

Events in dit thema

 • za 1 sep 18
  -
  wo 31 jul 19

  expopas

  tentoonstellingen in de Expozaal
  de Warande - Expozaal
  za 1 sep 18
  -
  wo 31 jul 19
  niet reserveerbaar
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie