Wereldklassen

Verbinding

Dat is het sleutelwoord in het kunsteducatief project Wereldklassen.


Gedurende vier jaar bouwen klassen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar aan een interculturele samenleving.


De grote diversiteit aan identiteiten in de (klas)gemeenschap vormt de vertrekbasis van het project Wereldklassen. Door de eigen gewoonten en waarden te leren kennen, én door de gelijkenissen en de verschillen met anderen te ontdekken, groeit het begrip voor elkaar en leren kinderen met elkaar samenleven.


Hiervoor werken we heel concreet met

  • De Schatkamer: een boekje dat de kinderen samen met ouders en familie bespreken;
  • Een interculturele voorstelling, een good practice uit de kunstwereld;
  • Een tweedaagse workshop, gegeven door een kunstenaar/-docent met een migratieachtergrond;
  • Voor het schoolteam werkte DoorElkaar Campus HIVSET een reeks van twaalf fiches ‘GROEIEN IN VERBINDING’ uit, waarin de verschillende aspecten van diversiteitsbeleid in de school aan bod komen aan de hand van methodiek en reflectievragen.

Dit jaar werkten er tien klassen uit Turnhout met Wereldklassen mee. Vanaf volgend jaar breidt het project uit naar de Kempen.

Wereldklassen sluit het werkjaar af met een slotfeest, waar ouders en de hele schoolgemeenschap uitgenodigd zijn om samen feest te vieren. De kinderen geven er een korte presentatie van wat ze geleerd hebben.

De bedoeling van Wereldklassen is om scholen te ondersteunen in de groei naar een verbindende leeromgeving. Zo maken we van onze kinderen Wereldburgers, die samen bouwen aan een samenleving waar het goed om leven is.


Voor meer info, ga naar de website
Wereldklassen is een project van de Warande in samenwerking met Door Elkaar Hivset Campus en Kunst in Zicht - vrijhaven voor kunsteducatie. Het project wordt mogelijk gemaakt dank zij de steun van een Nederlandse Stichting die anoniem wenst te blijven en de Universiteit Leiden. Wereldklassen geniet de steun van de cel Gelijke Kansen en Onderwijs van de stad Turnhout en het project Warme School.

Events in dit thema

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.


Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie