Sofie Van der Linden - La Salle des Pas Perdus

23.03 tot 28.4

Sofie Van der Linden - La Salle des Pas Perdus

 

23.03 tot 28.4 in de Luifelzaal
van 10 tot 17 uur

gratis

 

“Toen ik werd uitgenodigd als artist-in-residence in de Warande werd er gewerkt aan de uitbreiding van de Schouwburg en had het gebouw in de jaren voorheen ook een aantal grote veranderingen ondergaan. Ik vond het interessant om te onderzoeken hoe het gebouw meegroeide met zijn tijd en hoe er daardoor verschuivingen ontstonden in hoe het gebouw werd gebruikt en ervaren.


Ik ben op zoek gegaan naar het ritme van het gebouw. Voor mij gaat het dan zowel over het fysieke gebouw, als over het dagelijks gebruik ervan door de vele uiteenlopende bezoekers. Ik heb geprobeerd om mij het gebouw eigen te maken door me zoveel en zo ver mogelijk te bewegen binnen de muren van de Warande. Ik heb me daarbij geconcentreerd op de overgangen en doorgangen, de plekken waar je van de ene ruimte in een andere komt via deuren en trappen. Ik heb zowel de publieke plekken als de niet-publieke plekken bezocht en heb ze daarna in kaart gebracht. Op die manier ontstond er een alternatieve lezing van het gebouw die weergeeft hoe men zich kan bewegen tussen de ruimtes.


Daarnaast maakte ik een kalender van een volledig seizoen in de Warande. Het is een tijdsdocument geworden dat de bedrijvigheid en de veelheid aan uiteenlopende activiteiten binnen één gebouw documenteert in de vorm van routes.
Alles samen is het een werk geworden dat het gebouw wil vieren."

 

Sofie Van der Linden was in het seizoen 2017-2018 artist-in-residence van de Warande. Misschien zag je haar tekeningen al op de cover van of in onze brochure van het lopende seizoen. Misschien ben je haar - zonder het te weten - tegen gekomen ergens in ons gebouw. Sofie bracht immers het afgelopen jaar heel veel tijd door in alle zalen, lokalen, gangen en kelders om te tekenen.

Vanaf 23 maart zijn haar tekeningen te zien in onze Luifelzaal. Tegelijk stelt zij ook de publicatie 'De aard en de maat' voor.
 

Events in dit thema

 • 1 sep
  -
  31 jul

  expopas

  tentoonstellingen in de Expozaal
  de Warande - Expozaal
  1 sep
  -
  31 jul
  niet reserveerbaar
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie