Sofie Van der Linden - La Salle des Pas Perdus

23.03 tot 28.4

Sofie Van der Linden - La Salle des Pas Perdus

 

23.03 tot 28.4 in de Luifelzaal
van 10 tot 17 uur

gratis

"Toen ik werd uitgenodigd als Artist in Residence in de Warande werd er gewerkt aan de uitbreiding van de Schouwburg en had het gebouw in de jaren voorheen ook een aantal grote veranderingen ondergaan. Ik vond het interessant om te onderzoeken hoe het gebouw meegroeide met zijn tijd en hoe er daardoor verschuivingen ontstonden in hoe het gebouw werd gebruikt en ervaren.


Ik ben op zoek gegaan naar het ritme van het gebouw. Voor mij gaat het dan zowel over het fysieke gebouw, als over het dagelijks gebruik ervan door de vele uiteenlopende bezoekers. Ik heb geprobeerd om mij het gebouw eigen te maken door me zoveel en zo ver mogelijk te bewegen binnen de muren van de Warande. Ik heb me daarbij geconcentreerd op de overgangen en doorgangen, de plekken waar je van de ene ruimte in een andere komt via deuren en trappen. Ik heb zowel de publieke plekken als de niet-publieke plekken bezocht en heb ze daarna in kaart gebracht. Op die manier ontstond er een alternatieve lezing van het gebouw die weergeeft hoe men zich kan bewegen tussen de ruimtes.


Daarnaast maakte ik een kalender van een volledig seizoen in de Warande. Het is een tijdsdocument geworden dat de bedrijvigheid en de veelheid aan uiteenlopende activiteiten binnen één gebouw documenteert in de vorm van routes.

Alles samen is het een werk geworden dat het gebouw wil vieren.
"

 

Sofie Van der Linden was in het seizoen 2017-2018 artist-in-residence van de Warande. Misschien zag je haar tekeningen al op de cover van of in onze brochure van het lopende seizoen. Misschien ben je haar - zonder het te weten - tegengekomen ergens in ons gebouw. Sofie bracht immers het afgelopen jaar heel veel tijd door in alle zalen, lokalen, gangen en kelders om te tekenen.
 

 

boek 'De aard en de maat'

In het kunstenaarsboek ‘De aard en de maat’ bundelt Sofie Van der Linden haar tekeningen. Het boek wordt een uniek kunstwerk waarin het gebouwencomplex van de Warande op een artistieke wijze in beeld gebracht is. Het wordt gemaakt in een oplage van 365 stuks. Bij elk boek hoort een unieke tekening uit de kalender waarop ‘één dag Warande’ in kaart gebracht is.

te koop aan de balie
15 euro

 
 

Opening

Op zaterdag 23 maart om 15 uur opent de tentoonstelling in onze Luifelzaal. Tegelijk stelt Sofie ook de publicatie 'De aard en de maat' voor. Schrijfster Charlotte Van den
Broeck leidt de tentoonstelling in. Iedereen welkom.

> Schrijf je hier gratis in.
 

Praktisch

gratis in de Luifelzaal (niveau +1, boven de centrale hal)

24 maart tot 28 april 2019
elke dag van 10 tot 17 uur

 

Events in dit thema

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie