Het Gouden Paviljoen

11.03 tot 20.05

Onderdeel van:
expo

van 11 maart tot 20 mei in de Expozaal

5 euro / klik hier voor kortingen
expopas (één jaar geldig): 12 euro

 

De titel van deze tentoonstelling verwijst naar een klassieker uit de Japanse literatuur. Yukio Mishima beschrijft in ‘Het Gouden Paviljoen’ de gedachten en emoties van een jonge monnik. De tempel van het klooster waarin hij gaat wonen is van een onaardse schoonheid. Voor hem is die schoonheid dermate confronterend, dat ze een kwelling wordt. Hij steekt uiteindelijk de tempel in brand en tracht daarbij ook zichzelf van het leven te beroven. Maar daarin mislukt hij.

 

In ‘Het Gouden Paviljoen’ brengen we werk samen van erg uiteenlopende kunstenaars. Hun werk vertelt over hoe schoonheid soms te overweldigend kan zijn. Hoe ze een kwelling kan worden en tot destructie leiden kan.

 

De tentoonstelling toont de kwetsbaarheid van schoonheid en hoe makkelijk ze te vernietigen is. Het lot van schoonheid is verbonden met het verlangen van de mens haar te bezitten. We willen haar vast houden en gaan daardoor te ver in het beschermen ervan. We kopen bloemen om ze in een vaas te zien sterven.

 

De curatoren van de tentoonstelling zijn kunstenaar Dries Segers en Annelies Nagels van de Warande.

 

deelnemende kunstenaars: Lucia Bru, Leo Copers, Berlinde De Bruyckere, Edith Dekyndt, Danny Devos, Al Farrow (VS), Tatjana Gerhard (CH), Ori Gersht (IL), Geert Goiris, Gregory Green (VS), Athar Jaber (IQ), Sofie Muller, Renato Nicolodi, Tokyo Rumando (JP), Dries Segers, Marco Tirelli (IT), Hannelore Van Dijck, Jan Van Imschoot, Philippe Vandenberg, Filip Vervaet & Daisuke Yokota (JP)

 

Hier kan je het boekje van de tentoonstelling downloaden.

 

RONDLEIDINGEN

 

Er is een rondleiding voor individuele bezoekers op 25 maart om 11 uur en op 6 mei om 11 uur.

Je kan een ticket voor de rondleiding bestellen via de website; de toegang tot de tentoonstelling is dan gratis. Koop je ter plaatse een ticket voor de tentoonstelling, dan mag je gratis mee met de rondleiding. Beide opties komen neer op 5 euro.

 

Let op: er zijn slechts 20 personen toegelaten, dus bestel je ticket via de website als je zeker mee wil met de rondleiding. Expopashouders mogen een gratis ticket afhalen aan de ticketbalie in de centrale hal.
 

Scholen kunnen kiezen voor een rondleiding of een workshop. Meer info via lisa.maes@warande.be.

 

 

GRATIS AVONDOPENING

Op donderdag 29 maart en op donderdag 26 april is de tentoonstelling gratis toegankelijk van 17 tot 21 uur.

 

 
 

openingsuren

woensdag tot zondag van 10 tot 17 uur
maandag en dinsdag gesloten

Events in dit thema

Deze site gebruikt cookies

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer informatie