Onze tentoonstellingen zijn in principe steeds voor alle leeftijden toegankelijk. Dit kan vanaf de kleuterschool tot de lagere school en van de middelbare school tot het hoger onderwijs.

Onze educatief medewerker past het niveau van de rondleidingen aan aan de leeftijd van de groep. Op vraag kan hij ook een inhoudelijke link leggen met de leefwereld van de leerlingen.

 

Wil je met je school een aantal rondleidingen en/of workshops volgen, mail dan naar harm.vanzwol@warande.be of bel op 014 47 21 17. De tentoonstellingen zelf zijn gratis voor de leerlingen.

2 euro rondleiding: 2 euro / rondleiding+workshop: 3 euro

Alle praktische info vind je hier.

 

Wil je zelfstandig met je klas een tentoonstelling bezoeken? Bij sommige tentoonstellingen voorzien wij een lesmap met frisse ideeën om zelf aan de slag te gaan. Je vindt deze op onze website. Deze optie is enkel mogelijk tijdens de reguliere openingsuren.

 

PROGRAMMA EXPO 18-19

Lolo's Entanglements / Expozaal

Deze expo is samengesteld door kunstenaar Helmut Stallaerts. Stallaerts brengt in deze tentoonstelling artiesten samen rond het thema ‘entanglement’ of ‘verstrengeling. Zo wil hij verstrengelingen blootleggen of ze enkel subtiel aanraken.

 • van 15 september tot 9 december 2018

 

The Gulf Between - over zwart, wit en alles daartussen

Met ‘The Gulf Between’ presenteert de Warande een tentoonstelling over zwart, wit en alles daartussen.
De titel verwijst naar de eerste Amerikaanse filmproductie in technicolor. Deze film uit 1917 is grotendeels verloren gegaan. Slechts enkele fragmenten bleven bewaard.
In het werk van de kunstenaars in deze tentoonstelling voeren tonen van grijs de bovenhand. Het verdwijnen van kleur maakt mee deel uit van de kern van hun praktijk. Zo creëren ze een schemerwereld die op een andere wijze connectie maakt met de werkelijkheid.

 • van 25 januari tot 21 april 2019

 

Filip Vervaet / Expozaal

Filip Vervaet staat garant voor een vervreemdende kijkervaring. Zijn sculpturen combineren een sterke hang naar ambachtelijkheid met een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe materialen en technieken. De beeldtaal van Vervaet is gebaseerd op klassieke voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, maar tegelijk is ze futuristisch en doet ze erg hedendaags aan.

 • van 25 mei tot 18 augustus 2019

 

Events in dit thema

 • za 2 feb 19
  -
  za 9 feb 19

  TE GAST: fototentoonstelling Last Fragment
  de Warande, Turnhout - Luifelzaal
  za 2 feb 19
  -
  za 9 feb 19
  Geweest
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie