KAAIMAN

KAAIMAN heeft een nieuwe website! 

 website KAAIMAN

 

KAAIMAN IS MEER DAN EEN ACTEEROPLEIDING VOOR JONGEREN


Het is een plek waar we theater maken in al zijn facetten, van een idee bedenken tot het op de scène realiseren. We vertrekken daarbij vanuit de fascinaties van zowel de jongeren als de coaches. Samen trekken we op onderzoek uit en zetten we onze verbeelding aan het werk. We zoeken naar gepaste vormen, bouwen, breken af, bouwen opnieuw, zoeken naar treffende woorden, rake beelden, warme melodieën, een passend ritme, straffe bewegingen…

 

KAAIMAN streeft naar een alerte en onbevangen manier van werken, we kijken zonder vooroordelen naar een leeg podium, om zo telkens opnieuw te ontdekken en te vertrekken vanuit onwetendheid, vanuit vragen en niet vanuit antwoorden. KAAIMAN wil graag geloven dat theater de wereld is zonder grenzen. Dat de scène een universum mag zijn waarop werkelijk alles mogelijk is. En dat willen we aan het publiek laten zien; hen infecteren met wat ons boeit en raakt. KAAIMAN daagt zichzelf en toeschouwers uit! KAAIMAN is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio, in de eerste plaats dankzij een gedreven team van professionele theatermakers die hun passie voor theater wekelijks delen met jongeren. Maar dit seizoen willen we met onze nieuwe voorstelling ook naar andere steden en andere plaatsen trekken. KAAIMAN breekt OUT OF THE BOX van de vertrouwde Warande!

 

Thinking out of the box

KAAIMAN IS THEATER DOOR ÉN VOOR ÉN MET JONGEREN IN DE WERELD WAARIN ZE LEVEN

 

KAAIMAN wil zich ook dit jaar aan het publiek tonen: bij de opening van het nieuwe cultuurjaar verkennen we in een theatrale act de nieuwe Schouwburg. Op het KAAIMANfestival in de paasvakantie verrassen we met de resultaten van de atelierwerking en nodigen we ook ex-Kaaimannen en andere jonge talenten uit om fris en gedurfd werk te tonen. Met de nieuwe creatie ‘Blauwbaard’ gaan we in première op het WinterWarmFestival in de Hoge Rielen.

 

In het nieuwe seizoen gaan we hard en tonen we de kracht van het theaterbeest dat KAAIMAN is!

 

Vanuit het KAAIMANmoeras, naar de stad, over de markt, door het museum, in het theater… We gaan op zoek naar onverwachte momenten en plaatsen om stevig in theater te bijten.

 

Hou ons in de gaten of kom meedoen als je verzot bent op theater en wil uitzoeken wat je met theater hebt!

Lees hier het interview met KAAIMAN-coördinator Bart Van Gyseghem.

 

In the box (binnen de Warande)

In de KAAIMANateliers krijg je coaching van een professionele theatermaker en ga je op zoek naar je eigen talenten. Je werkt op woensdagnamiddag of -avond. In november ga je op de KAAIMANdag samen met andere groepen aan de slag. Na de jaarwisseling ga je samen met je theaterdocent op zoek naar inspiratie voor de ateliervoorstelling die je dit jaar maakt. In de tweede week van de paasvakantie staat een volle repetitieweek en de presentatie van je ateliervoorstelling op het programma. Daarnaast ga je ook kijken naar voorstellingen.

 

KAAIMANATELIERS

KAAIMAN STARTDAG

woensdag 26 september

 • acht woensdagen van woensdag
  26 september t.e.m. woensdag 21 november
 • acht woensdagen van woensdag 16 januari t.e.m. woensdag 13 maart
 • telkens van 14 tot 16.30 uur (namiddaggroepen) of van 18 tot 20.30 uur (avondgroepen)

 

KAAIMANDAG
zondag 25 november 2018


KAAIMANWEEK
van maandag 15 april tot en met vrijdag 19 april 2019

 • Inschrijven kan via het lotingssysteem van 17 mei tot en met 11 juni. Daarna inschrijven kan nog afhankelijk van de beschikbare plaatsen.
 • Jongeren die al eerder theater maakten bij KAAIMAN, krijgen voorrang.
 • Voor wie? jongeren van 11 tot 19 jaar (zesde leerjaar tot en met zesde middelbaar)
 • in de Warande / 150 euro (all in)
 • inschrijven kan online of via het papieren lotingformulier dat je terugvindt in de seizoensbrochure

 

KAAIMAN OP STAP - ATELIER

KAAIMAN OP STAP STARTDAG

woensdag 19 september

 • elke woensdagmiddag, behalve in schoolvakanties
 • telkens van 14 tot 16.30 uur, tot half juni


KAAIMANDAG
zondag 25 november 2018


KAAIMANWEEK
van maandag 15 april tot en met 19 april 2019


Voor de KAAIMAN OP STAP-ateliers: je kan het hele jaar door inschrijven via Theater Stap en wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We spreken een periode af om te proberen of je deze theaterwerking fijn vindt. Wanneer er te veel kandidaten zijn, kom je op een wachtlijst.

 • Voor wie? jongeren van 16 tot 25 jaar met een beperking
 • in de Warande / 150 euro (all-in)
 • inschrijven via Theater Stap: telefoon 014 42 85 90 of info@theaterstap.be

 

vragen

Heb je vragen?

Leen Goris
KAAIMAN@warande.be
014 47 21 51

BE WELCOME INSIDE / OUTSIDE OUR BOX!*

Dit jaar/seizoen ontleden én ontmantelen we het woord BOX / DOOS, omdat we ons niet willen laten vangen, noch laten kisten én zeker niet willen komen vast te zitten in een enge vorm die ons niet vrij laat denken en/of bewegen, theater laat zich niet vangen in een BOX / DOOS, het beest zeker niet!

Events in dit thema

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie