Nagedacht - Filosofen over het nieuws

Leni Franken en Marc Van den Bossche
ma 11 feb 19
20.15
  • ma 11 feb 19
    20.15 - 21.45
    de Warande, Turnhout
    zone Schouwburg - Tuinzaal
    Geweest

Journalist en gastheer Joël De Ceulaer ontvangt elke maand twee filosofen om grondig en uitgebreid stil te staan bij de actualiteit van dat moment.

 

Hoe lezen filosofen de krant? Hoe kijken ze naar het televisienieuws? Wat valt hen op dat wij over het hoofd zien? Wat hebben ze tussen de regels gelezen? En hoe is het nog gesteld met de wereld en de mens?

Leni Franken studeerde wijsbegeerte en godsdienstwetenschappen en promoveerde aan het Centrum Pieter Gillis op het proefschrift "Hoe neutraal is kerkfinanciering? Een politiek filosofische analyse". Haar onderzoek richt zich voornamelijk op actuele politieke filosofie (Rawls, Dworkin, Raz, Kymlicka, Kukathas, Galston), perfectionisme versus antiperfectionisme, overheidsneutraliteit, kerk-staat regimes, onderwijs- en godsdienstvrijheid ... Ze schreef onder andere 'Geld voor je God?'

 

Marc Van den Bossche is hoogleraar cultuurfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel. Van 1986 tot 1990 was hij actief in de media. Zijn academische carrière begon in januari 1991 toen hij assistent/onderzoeker werd. Zijn teksten en lezingen behandelen zeer uiteenlopende thema’s, van sport over erotiek tot religie. Thema’s die vaak terugkomen, gaan over de vraag naar het belang van lichamelijkheid en emotie, kunst en esthetica, zingeving en een actuele invulling van het humanisme. Hij schreef onder andere ‘Sport als levenskunst’.
 

 

met de steun van Standaard Boekhandel

 
 

joel de ceulaer - nagedacht
Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie