Paulien Verlackt

Michael Essien I want to play as you (4 - 6 SO)

Ahilan Ratnamohan en Star Boy Collective
do 11 okt 18
10.30 - 13.45
 • do 11 okt 18
  10.30 - 11.30
  de Warande, Turnhout
  Kuub, vrije zit
  Geweest
 • do 11 okt 18
  13.45 - 14.45
  de Warande, Turnhout
  Kuub, vrije zit
  Geweest

Zes jonge Afrikaanse voetballers, één droom: voetballen bij een Europese topploeg. Jaarlijks komen duizenden Afrikaanse voetballers naar Europa om hun voetbaldroom waar te maken. Zo ook de acteurs van deze voorstelling. Maar de realiteit draait vaak anders uit.

In ‘Michael Essien I want to play as you’ delen zes jongeren met weinig woorden, maar een indrukwekkende fysieke kracht, intieme flarden van hun bewogen levensverhaal. Een voorstelling over vriendschap, liefde en kameraadschap ver van huis. Maar ook over concurrentie, bedrog, twijfel en boven alles over overlevingsinstinct. ‘Michael Essien I want to play as you’ is een 60 minuten durende energiebom die je meesleept in de onderbuik van de populaire voetbalarena.

Regisseur en ex-voetballer Ahilan Ratnamohan zoekt met zijn innovatieve performancestijl geïnspireerd door sport, film en taal naar de kern van voetbalmigratie. Enkele jonge acteurs op de scène verdienden reeds hun strepen in de succesvolle voetbalreeks ‘Spitsbroers’.

Voordien krijg je de documentaire 'SIDELINE' toegestuurd om inde klas met je leerlingen te bekijken. Deze docu gaat over de voetbalmigratie van jonge Afrikanen naar Europa en duurt één lesuur (50 minuten).

Voor en na de voorstelling kan je naar een aansluitende tentoonstelling van Roger Job gaan in de Warande. Roger Job maakte, naar aanleiding van het boek ‘Marque ou crève’ van Frederic Loore een foto-expositie over het thema.

 

Prijzen

prijs secundair/hoger: 9 euro
prijs vrijetijdspas: 1 euro
 

duur: 60 minuten

educatie: bij deze voorstelling voorzien we een uitgebreide omkadering

 

 

 

 

credits

concept en regie: Ahilan Ratnamohan
spel: Etuwe Briht Junior (bekend van 'Spitsbroers'), Lateef Babatunde (bekend van 'Spitsbroers'), Aloys Kwaakum en Wemimo Nosia
dramaturgie: Kristof Persyn
licht: Timme Afschrift
geluid: Kris Strijbos, Ahilan Ratnamohan
productie: Daisy Wouters
beeld: Paulien Verlackt
producenten: Michelle Kotevski, Filip Martens
een coproductie van Urban Theatre Projects (AU), Cultuur Centra Antwerpen en Antwerp European Sports Capital

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie