Dries Segers
zo 18 nov 18 - zo 25 nov 18

Bouwstof (9 tot 12 jaar)

Kunst in Zicht
zo 18 nov 18
-
zo 25 nov 18
 • zo 18 nov 18
  10.00 - 16.00
  de Warande, Turnhout
  zone Kuub - Glazen Zaal
 • zo 25 nov 18
  10.00 - 16.00
  de Warande, Turnhout
  zone Kuub - Glazen Zaal

Speel en experimenteer tijdens de workshop ‘Bouwstof’ en bouw aan je eigen kunstwerk.

Geïnspireerd door de hedendaagse kunsten en de alchemie, staat ‘Bouwstof’ voor een uitdagend muzisch labo. We doen beroep op de kiem van de creativiteit: de verwondering. Verwondering als ontstekingsmechanisme van het creatief proces van de kunstenaar, maar ook als de start van een persoonlijk kunstzinnig traject vol experiment en onderzoek. 

Met proefbuis in de hand ontdek je hoe je eieren kan laten botsen, wat er gebeurt als je zeep in de microgolfoven zet en hoe je de kleur blauw uit een rodekool kan krijgen. Al deze bizarre probeersels komen samen in één verrassend bouwwerk. We laten ons inspireren door het werk van Gerda Steiner en Jörg Lenzlinger. Net zoals dit Zwitsers kunstenaarsduo laten we een wereld ontstaan uit een wildernis van takken, fluorescerende blubber, lichtgevende eieren en lange wasslierten.

Kom samen met je kinderen spelen en ontdekken tijdens ‘Bouwstof’.

Kunstendag voor Kinderen

Tijdens de Kunstendag voor Kinderen op zondag 18 november is er vanalles te beleven voor kinderen en hun families. Je vindt het volledige programma vanaf oktober op www.turnhoutspeelt.be.
meer info
 

praktisch

 • duur workshop: van 10 tot 16 uur
 • meenemen: lunchpakket

credits

Kunst in Zicht is een partner van de Warande


foto: Dries Segers

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie