toegankelijkheid

cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Klik hier voor meer info over bereikbaarheid.
 

Heb je een specifieke vraag om je bezoek aan de Warande makkelijker te maken? Mail lien.vanballaer@warande.be of bel 014 47 21 05.

foto's Schouwburg

foto's Kuub 

slechthorenden

Je kan aan de vestiaire gratis luisterhulp ontlenen voor geluidsversterking tijdens voorstellingen en concerten in de Schouwburg:

 • voor personen zonder hoorapparaten: koptelefoon met geluidsversterking;
 • voor personen met hoorapparaten of CI: mini-ringleiding die je rond je hals kan dragen. Het hoorapparaat of het cochleair implantaat schakelt normaal gezien automatisch in of zet het op de T-stand (luisterspoel). 

Vooraf reserveren is niet nodig.

visuele beperking

plaatsen

Voor blinden/slechtzienden zijn er in de Schouwburg en de Kuub (meestal) plaatsen vooraan beschikbaar. Reserveer tijdig je plaatsen.

 • hoe reserveren: via onze ticketbalie
 • telefoonnummer: 014 41 69 91

 

honden toegelaten

Blindengeleidehond of assistentiehond is toegelaten in de Warande.

 

audiodiscriptie

Audiodescriptie is een manier voor personen met een visuele beperking om een theatervoorstelling, film, sportwedstrijd... bij te wonen. De blinde of slechtziende persoon krijgt via een koptelefoon informatie over wat er op het podium gebeurt.


De Warande werkt hiervoor samen met VeBeS en Inter.

rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers zijn er aparte plaatsen beschikbaar. Gelieve dit bij het reserveren te vermelden. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren via de website. Tijdens de loting kan je wel online je aanvraag doen. Vermeld dan bij de opmerkingen dat je rolstoelgebruiker bent en of je tijdens de voorstelling al of niet in je stoel wenst te zitten of een theaterstoel wenst te gebruiken.


Reserveer tijdig je plaatsen.

 • hoe reserveren: enkel via onze ticketbalie
 • telefoonnummer: 014 41 69 91
 • prijskorting voor rolstoelgebruikers


In de ondergrondse parking zijn parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Je vindt deze ook in de Gemeentestraat, de Renier Sniedersstraat en de Warandestraat (ter hoogte van de Watertoren).

verstandelijke beperking/ psychische kwetsbaarheid

Knipoog

DINAMO startte in 2003 met Knipoogactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Bij DINAMO kan je dansen, sporten, koken, kunst maken, mee op uitstap gaan… en nog veel meer! Je komt er zelfstandig naartoe en je gaat zelfstandig naar huis. Vrijwilligers begeleiden al deze toffe activiteiten!
 

In 2014 werd Knipoog uitgebreid naar podiumvoorstellingen en tentoonstellingen van de Warande. Een vrijwilliger haalt je thuis op, gaat met jou naar de voorstelling of tentoonstelling van jouw keuze en brengt je na afloop terug thuis! De Warande heeft voor jou een keuzeaanbod van tien knappe voorstellingen én een tentoonstelling.

 

de Warande
Activiteiten van de Warande (voor alle mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid)

 • voorstellingen in de Warande en op locatie (podium)
 • rondleiding in een tentoonstelling (expo)

Rechtstreeks reserveren voor een Knipoogactiviteit kan aan de Ticketbalie of op het nummer 014 41 69 91.
 

in samenwerking met De As, Den Leeuweric, Zwart Goor, DINAMO, Het GielsBos, De Berken (ter Loke), De Muylenberg, 't Twijgje en SVGK

 

DINAMO
Activiteiten van DINAMO (voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die de vaardigheden bezitten die vereist zijn om aan de activiteit te kunnen deelnemen)

 • koken
 • dans
 • creatieve workshops
 • uitstappen

Reserveren voor deze activiteiten kan aan de Dinamobalie in de Warande of op het nummer 014 47 21 10.

 meer info

Deze site gebruikt cookies
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Meer informatie