partners

Cultuurhuis de Warande heeft een uitgebreide eigen werking op het vlak van podiumkunsten en beeldende kunst. De samenwerking met vijf partnerorganisaties die wonen en werken in de Warande, zorgt voor een inspirerende omgeving waarin allerlei kunstuitingen zich kunnen ontwikkelen, innoveren en elkaar bevruchten. De aanwezigheid van diverse specialisten onder één dak voeden de inhoudelijke en artistieke discussie. Het stimuleert een alerte houding en een gezonde vorm van competitie en is bovendien kostenbesparend.


Naast deze partners werkt de Warande ook samen met de Concertvereniging, de Singer, vzw Octave en Mixtuur.
 

Deze partners wonen en werken in de Warande:

AR-TUR

AR-TUR is het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de regio Kempen. Als onafhankelijk platform beoogt AR-TUR een zo groot mogelijke impact op de ruimtelijke kwaliteit van de gebouwde omgeving in de Kempen.

www.ar-tur.be

DINAMO

DINAMO organiseert vorming voor volwassenen overdag en op maandagavond. Bijzonder hierbij is dat alle cursussen, workshops en uitstappen begeleid worden door vrijwillige deskundigen en lesgevers.

Tien personeelsleden sturen 230 vrijwilligers aan die een 400-tal activiteiten begeleiden, goed voor 2600 deelnemers en 6000 inschrijvingen per jaar.

Dit maakt van DINAMO een grote aanbieder van persoonlijke groei en ontwikkeling, duurzame werkgever van vrijwilligerswerk én netwerkmakelaar.

DINAMO woont in de Warande Turnhout.

dinamo.warande.be

Kunst in Zicht

Kunst in Zicht is een vrijhaven voor actieve kunsteducatie en ontwikkelt actieve kunsteducatieve projecten voor kinderen, jongeren en hun begeleiders.

www.kunstinzicht.be

MOOOV

Films met zicht op de wereld. Elk jaar verzorgen zij het filmfestival - over heel Vlaanderen ondertussen. Bijkomend programmeren zij doorheen het jaar op verschillende locaties en hebben ze een uitgebreid aanbod aan filmeducatie voor scholen.

www.mooov.be

STORMOPKOMST 

STORMOPKOMST is een multidisciplinair kunstenfestival voor kinderen en volwassenen met een speciale focus op de kunstvormen die weinig aan bod komen in de kinderkunstenorganisaties en de reguliere kinderprogrammering van de cultuurcentra.

www.stormopkomst.be

Stripgids

Stripgids is de uitgever van het gelijknamige tijdschrift en de organisator van het tweejaarlijkse stripfestival in Turnhout, waarop de Bronzen Adhemar wordt uitgereikt. Stripgids bouwt samen met Bibliotheek Turnhout het Vlaams Documentatiecentrum voor de Strip uit.

www.stripgids.org

andere partners

De Concertvereniging

De Concertvereniging stelt zich tot doel om de klassieke muziek in de Kempen op het voorplan te brengen en een zo breed mogelijk concertpubliek te bereiken.

www.concertvereniging.be

De Singer

De Singer is een jazzclub in Rijkevorsel met een wisselend aanbod aan stand-up comedy en concerten in allerlei genres. We programmeren samen een aantal jazzconcerten.

www.desinger.be

vzw Octave en Mixtuur

Vzw Octave (Turnhout) en Mixtuur (Hoogstraten) promoten de onschatbare cultuurhistorische waarde van hun orgels. Dat doen ze door ongewone en verrassende crossovers met andere kunsten op te zetten.

www.vzw-octave.be en www.mixtuur.be

 

't Pact

Naast dit Warandemodel werkt de Warande ook samen met Kempense cultuurcentra onder de naam 't Pact. Dit zijn de cultuurcentra van Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals en Mol. De seizoensprogramma’ s worden op elkaar afgestemd zodat er een evenwichtig aanbod van voorstellingen in de Kempen wordt gegeven.
 

De vijf cultuurcentra zien elkaar niet als concurrenten, maar willen complementair aan elkaar zijn. Ook op het vlak van communicatie willen de cultuurcentra één front vormen.
 

De cultuurcentra proberen zo cultuur in de Kempense media meer aan bod te laten komen.

  • CC de Werft - Werft 32 - 2440 Geel
  • CC Zwaneberg - Cultuurplein 1 - 2220 Heist-op-den-Berg
  • CC ’t Schaliken - Grote Markt 35 - 2200 Herentals
  • CC ’t Getouw - Schouwburg Rex - Molenhoekstraat 2, 2400 Mol