circusfestival Plein de Cirque

za 16.09 + zo 17.09
Park Begijneveldekens + in en rond de Warande

over het festival

Dit jaar belooft Plein de Cirque een editie te worden met alles erop en eraan! Het festival palmt Park Begijneveldekens en de Warande in met grote en kleine circustenten, woonwagens, spectaculaire openluchtshows, intieme gezinsvoorstellingen en dansante performances. 

Met Pepijn Ronaldo als centrale gast krijgen clownerie en commedia dell'arte een bijzondere plaats. Zo is er ‘Da Capo’, de nieuwste familiekroniek van Circus Ronaldo en meteen een grote tentvoorstelling. Maar ook in de kleinste tentjes op het festivalterrein schuilt groots circus. Zo nodigde Pepijn de Italiaanse Juri The Cosmonaut en het gezelschap De Stijle, want... uit. 

Plein de Cirque geeft graag het podium aan jong talent. Pepijn koos ervoor Harvey Cobb te ondersteunen bij de realisatie van zijn eerste voorstelling ‘Pink Boots and an Alcoholic Sock Puppet’. Een prachtig voorbeeld van hoe circus en humor hand in hand kunnen gaan. 

Maar dat is nog niet alles. Voor Marie en Lisa, ook van de Ronaldofamilie, is zelfs de foodvillage een podium. Akoreacro, uitgesteld naar deze editie, verrast je met een adembenemend acrobatisch concert. La Contrebande zet je op het puntje van je stoel tijdens een gevaarlijk spel met houten balken en een trampoline. The Amazing Katleen doet niets minder dan haar artiestennaam doet vermoeden en het dansacrocollectief Sinking Sideways wiegt je eeuwig heen-en-weer, heen-en-weer in onze Kuub. 

Laat je door circus omverblazen en verwonderen, verrassen en ontroeren. 

CIRC'UIT

Plein de Cirque is partner van CIRC’UIT, netwerk voor outdoor circus. CIRC’UIT is een groeiend netwerk van circuspartners die elk vanuit hun opdracht of expertise de creatie van acts en voorstellingen in openlucht stimuleren: met speelplekken, coproductiebudget, artistieke coaching, promotionele ondersteuning, enz.

De andere partners in dit groeiende netwerk zijn: UP – Circus & Performing Arts (Brussel), Miramiro, CIRK! Aalst, Festival international des Arts de la rue Chassepierre, Circuswerkplaats Dommelhof (Neerpelt), Brugge Plus en Latitude 50, Centrum voor circus- en straat- en podiumkunsten (Marchin). Zo is CIRC’UIT gegroeid tot een heus Belgisch netwerk met vijf Vlaamse, een Brusselse en twee Waalse partners. CIRC'UIT wordt ondersteund door Vlaanderen

www.circuscircuit.eu

 

Plein de Cirque

met dank aan
de Vlaamse Gemeenschap, Stad Turnhout, Provincie Antwerpen en Gazet van Antwerpen

  logo Vlaanderen            logo Turnhout