circusfestival Plein de Cirque

za 14.09 + zo 15.09
in en rond de Warande

over het festival

Plein de Cirque strijkt op 14 en 15 september weer neer in Turnhout. Het grootste circusfestival van de Kempen speelt zich af in en rond de Warande. Verwacht je aan spectaculaire openluchtshows, dans, acrobaten, muziek en familievriendelijke voorstellingen. En dat allemaal gratis!

De centrale gast van deze editie is Piet van Dycke, een veelzijdige dans- en circusartiest, performer, coach en docent bij verschillende gezelschappen. Hij is ook de artistiek leider van het circus- en dansgezelschap Circumstances.

Circumstances brengt ‘Glorious Bodies’. Zes acrobaten tussen de 55 en 67 jaar, met een verleden in het circus, brengen een fysieke, ontroerende en hoopvolle voorstelling over de draagkracht van het menselijk lichaam.

In samenwerking met fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse cultuurcentra presenteert Piet van Dycke ook ‘Beyond the Edge’. In die voorstelling bewegen acht jongeren over een installatie van ladders.

Wat kan je nog zien? De nieuwe openluchtvoorstelling ‘Vent d’Ouest’ van Les P’tits Bras, waarin een circusfamilie haar fascinatie voor het Wilde Westen verbeeldt. Ook uit Frankrijk komt ‘Mirage (Un Jour de Fête)’ van Compagnie Dyptik. Dit wervelend dansspektakel geeft je meteen zin om
verder de feesten in de Kuub (hoera, eindelijk weer een gratis feest in de
Kuub!).

Ook Be Flat is van de partij met ‘LIVING’, waarbij circus wordt gebracht op ongebruikelijke locaties zoals een woonkamer of zorginstelling.

Op Plein de Cirque is nog veel meer te zien, waaronder optredens van Orkest Bazar, THERE THERE Company, Rake Klappen en Daan Mathot / volDaan.

Het volledige programma wordt midden juli online bekendgemaakt.

CIRC'UIT

Plein de Cirque is partner van CIRC’UIT, netwerk voor outdoor circus. CIRC’UIT is een groeiend netwerk van circuspartners die elk vanuit hun opdracht of expertise de creatie van acts en voorstellingen in openlucht stimuleren: met speelplekken, coproductiebudget, artistieke coaching, promotionele ondersteuning, enz.

De andere partners in dit groeiende netwerk zijn: UP – Circus & Performing Arts (Brussel), Miramiro, CIRK! Aalst, Festival international des Arts de la rue Chassepierre, Circuswerkplaats Dommelhof (Neerpelt), Brugge Plus en Latitude 50, Centrum voor circus- en straat- en podiumkunsten (Marchin). Zo is CIRC’UIT gegroeid tot een heus Belgisch netwerk met vijf Vlaamse, een Brusselse en twee Waalse partners. CIRC'UIT wordt ondersteund door Vlaanderen

www.circuscircuit.eu

 

Plein de Cirque

met dank aan
de Vlaamse Gemeenschap, Stad Turnhout, Provincie Antwerpen en Gazet van Antwerpen

logobalk Plein de Cirque 2025