gratis circusfestival
za 17.09 + zo 18.09
in en rond de Warande

Alle voorstellingen en activiteiten zijn gratis dit jaar. Je hoeft niet te reserveren.

zaterdag 17 september vanaf 16 uur
zondag 18 september vanaf 11 uur

voor iedereen vanaf 4 jaar

over Plein de Cirque

Eindelijk kan het circus opnieuw zijn vleugels uitslaan. Plein de Cirque focust dit jaar op evenwicht en zwaartekracht. Met centrale gast Alexander Vantournhout tasten we de grenzen van de fysica af. Hij maakt samen met tien volwassenen en zes kinderen een XL-versie van ‘Screws’, dat ons drie jaar geleden de adem benam op Plein de Cirque. In zijn nieuwe productie ‘Foreshadow’ laat hij zijn spelers een scènebrede muur van zes meter veroveren als hagedissen.

Maar dat is nog niet alles: zo zetten de spelers van Kirn Compagnie hun eigen lichaam op het spel in een onthutsend acrobatisch spel en is er natuurlijk een koorddansact van topniveau. Als dat alles nog niet genoeg is, kan je jouw aanleg voor luchtacrobatie komen testen in een open workshop.

Maar wat als de muren en deuren zich beginnen te verplaatsen? Verwacht je aan magie, suspense, verrassingen en … peepshows! Plein de Cirque vindt plaats op 17 en 18 september. 

Goed om te weten: tijdens het weekend van Plein de Cirque trappen we samen met de stad Turnhout het cultuurseizoen af. Je kan er kennis maken met de werking en de plannen van heel wat cultuurverenigingen.

Verwacht je aan magie, verrassingen en … suspense!

programma vanaf midden augustus

Het volledige programma wordt bekendgemaakt vanaf midden augustus.

 

aftrap nieuw cultuurseizoen

Plein de Cirque is te beleven op verschillende plaatsen in de stad in het weekend van 17 en 18 september. Tijdens dat weekend trappen we samen met de stad Turnhout het cultuurseizoen af. Je kan er kennis maken met de werking en de plannen van vele cultuurverenigingen.

met dank aan

de Vlaamse Gemeenschap, Stad Turnhout, Provincie Antwerpen en De Standaard

  logo Vlaanderen            logo Turnhout