verkoopsvoorwaarden


De koper erkent voor het afronden van de aankoop uitdrukkelijk deze algemene voorwaarden ontvangen te hebben, er kennis van genomen te hebben en ze te aanvaarden.

Je kan op www.warande.be tickets kopen voor / artikels kopen van APB de Warande met ondernemingsnummer BE0812 230 092.

APB de Warande handelt:

 • als organisator van eigen evenementen
 • als dienstverlener inzake ticketverkoop voor eigen evenementen
 • als dienstverlener inzake ticketverkoop voor de organisatoren van evenementen en/of zaalhuurders.


APB de Warande kan nooit verantwoordelijk gesteld worden voor veranderingen van data, plaats, prijs of annulering van het evenement. Tickets worden enkel terugbetaald of omgewisseld indien het evenement wordt geannuleerd.

tickets

plaatsen

Wanneer de voorstelling speelt in een zaal met stoelnummers, kan je zelf je stoel kiezen. De gekozen stoelen moeten wel aansluiten bij mekaar en bij reeds gereserveerde stoelen. Het is eventueel ook mogelijk minstens twee stoelen vrij te laten tussen de stoelen.
 

betaalmethoden

Je kan online betalen met iDEAL, Bancontact/MisterCash, MasterCard, VISA of Warandebon. Hiervoor betaal je geen administratiekosten.


leverwijzen

 • E-tickets die je zelf print. Je betaalt dan geen verzendingskosten. Een e-ticket is een digitaal waardedocument dat wordt afgegeven als via de website voorstellingen gereserveerd worden. Op een e-ticket staat een barcode, iedere barcode is uniek en eenmalig geldig. Alleen de eerst gescande barcode geeft recht tot toegang in de zaal.
 • tickets thuisgestuurd krijgen per post. Je betaalt 2,5 euro verzendingskosten.
   

Ben je je tickets verloren, dan kan je de balie contacteren om de tickets opnieuw te mailen. Doe je dit pas de avond van de voorstelling, dan vragen we 1 euro administratiekosten.


laatkomers

Na aanvang van de voorstelling wordt er geen publiek meer in de zaal toegelaten, tenzij tijdens de eventuele pauze. In uitzonderlijke gevallen beslist het gezelschap dat er toch nog toegang mogelijk is, al kunnen we dan niet garanderen dat je kan plaatsnemen op de stoelen waarvoor je tickets kocht.
 

minimumleeftijd

Graag de minimumleeftijd van elke voorstelling respecteren. Kinderen/baby’s jonger dan de aangegeven leeftijd worden niet toegelaten. 

Wie jonger is dan 14 jaar, heeft begeleiding van een volwassene nodig om naar een voorstelling of concert te gaan. Tenzij anders vermeld bij een specifieke activiteit. Om de minimumleeftijd te controleren kan de Warande legitimatie vragen.


geldige tickets

Het aanbod tot boeking is van kracht in de mate dat de vermelde betalingstermijn wordt gerespecteerd. APB de Warande heeft het recht dit aanbod te annuleren wanneer de betalingstermijn niet gerespecteerd wordt.

De persoon of firma die de bestelling doet, wordt beschouwd als opdrachtgever en zal gehouden zijn tot betaling van de bestelling, zelfs wanneer deze aan een derde moet worden opgesteld en toegezonden.

Onze producten blijven steeds onze uitsluitende eigendom, zowel geestelijk als materieel. Bijgevolg is elke nadruk of nabootsing onder welke vorm en met om het even welk procedé strikt verboden.

Het is verboden de tickets om commerciële redenen aan derden te verschaffen. Indien de tickets niet werden aangeschaft via de officiële verkoopkanalen, dan behoudt APB de Warande zich het recht om de toegang te ontzeggen.

Er is geen herroepingsrecht voor online ticketverkoop. De tickets voor concerten in de Warande online aangekocht via www.warande.be kunnen niet omgewisseld noch terugbetaald worden, uitgezonderd bij afgelasting van het evenement.

Conform de wettelijke bepalingen heeft APB de Warande de mogelijkheid om adressen op te nemen in de databank van de Warande. Meer hierover lees je in onze privacyverklaring

Overeenkomstig de bepalingen van de wet betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen (dd. 30 juli 2013 gepubliceerd op 6 september 2013) is verboden:

 • de regelmatige doorverkoop van tickets
 • de voorstelling met het oog op regelmatige doorverkoop
 • de verstrekking van middelen die worden aangewend voor een regelmatige doorverkoop
 • de occasionele doorverkoop tegen een prijs die hoger is dan de vermelde toegangsprijs
 • de verkoop van een bevoorrecht of promotioneel toegangsbewijs waarvoor er geen oorspronkelijke verkoop is geweest
 • de doorverkoop vóór de start van de oorspronkelijke verkoop

Elke overtreding of inbreuk zal vervolgd worden. De overtredingen zijn onderworpen aan sancties als bedoeld in artikel 124 van de wet van 6 april 2010 betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming.

Indien de tickets niet werden aangeschaft via de officiële verkoopkanalen, dan behoudt de organisator zich het recht de toegang te ontzeggen.

Eventuele geschillen betreffende deze algemene voorwaarden zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank conform de bepalingen uit het Gerechtelijk Wetboek.

 

annuleren

Tickets worden niet geruild of terugbetaald, tenzij bij annulatie van de voorstelling. Kocht je een ticket voor een geannuleerde voorstelling, dan ontvang je hierover een mail van tickets@warande.be


artikels (catalogi, gadgets)

betaalmethoden

Je kan online betalen met iDEAL, Bancontact/MisterCash, MasterCard, VISA of Warandebon. Hiervoor betaal je geen administratiekosten.


leverwijzen

 • Je betaalt via de website en komt het artikel ophalen in de Warande. Je betaalt dan geen verzendingskosten.
 • Het artikel wordt thuisgestuurd per post. Je betaalt verzendingskosten die bepaald worden per artikel.