anouar brahem
Marco Borggreve

Anouar Brahem Quartet (Tunesië)
50 jaar de Warande
  • wo 5 okt 22
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Onaardse schoonheid!

Met recht en reden is Anouar Brahem, de Tunesische meester op de oud, uitgegroeid tot een klassieker bij een grote groep fijnproevers en fans van het ECM-label. Ondertussen is het geleden van 2008 dat hij in de Warande te gast was en is zijn bekendheid alleen maar gegroeid. Wij zijn dus erg vereerd dat hij voor onze verjaardag langskomt!

Al bijna veertig jaar componeert Brahem muziek die zowel geworteld is in eeuwenoude Arabische tradities als in hedendaagse muziek. Die openheid naar andere muzikale invloeden zoals jazz of compositietradities van het Westen maakte hem wereldberoemd. Zijn elf albums op het ECM-label worden niet alleen geprezen door internationale critici of collega-muzikanten, maar ook door het grote publiek. Enkele van zijn bekendste albums zijn: ‘Le Voyage de Sahar’, ‘Le Pas du Chat Noir’, ‘Blue Maqams’ …

Zijn muzikaal werk is een slim samengesteld universum van poëzie en cultuur, altijd perfect balancerend tussen discretie en sensualiteit, nostalgie en contemplatie.


reeks Around the World

Je kan dit concert ook in een voordelige reeks kopen.
meer info

 

50 jaar de Warande: FUTURE/CLASSICS

Dit najaar vieren we 50 jaar de Warande. Om dit te vieren nodigen we artiesten uit die de Warande mee hebben grootgebracht, maar ook de beloften van de toekomst. Lees meer over 50 jaar de Warande.

 

maatregelen tegen Covid-19

De Warande houdt zich aan de coronamaatregelen opgelegd door de federale regering.
Lees hier de laatste update.

credits

oud: Anouar Brahem
bass clarinet, soprano saxophone: Klaus Gesing
bass: Björn Meyer
darbouka, bendir: Khaled Yassine