Yé! - Circus Baobab
metlili.net

Yé!

Circus Baobab (Guinee)
  • di 26 nov 24
    20.15 - 21.30
    de Warande, Turnhout
    Schouwburg, zittend

Circus Baobab combineert op meesterlijke wijze traditie en moderniteit in een explosieve circuservaring over water.

In ‘Yé!’ onderzoekt een groep van dertien talentvolle dansers en acrobaten uit West-Afrika met jeugdige bravoure grote hedendaagse thema’s als de opwarming van de aarde, vervuiling en macht over een zeldzame bron: water. Dit alles verpakken ze in een unieke voorstelling die bijna uit haar voegen barst van de energie en humor.

Verwacht gigantische menselijke piramides, hand-op-hand acrobatie en mensen die zeven meter de lucht in gegooid worden. Deze artiesten bevragen met krachtige lichaamstaal de wereld om zich heen. In een vurig betoog over water brouwen ze een bruisende cocktail van elegantie en kracht.

Let op! In de voorstelling komt stroboscopisch licht voor.

Duizelingwekkende luchtpiramides wisselen af met hiphop en acrobatie... De groep straalt zo veel opgewekte en aanstekelijke energie uit. Zo veel leven. Daar heb je water voor nodig.

Theaterkrant

in reeks: Circus Deluxe

Koop deze voorstelling in een voordelige reeks.
meer info en tickets

credits

regie: Yann Ecauvre
met: Bangoura Hamidou, Bangoura Momo, Camara Amara Den Wock, Camara Bangaly, Camara Ibrahima Sory, Camara Moussa, Camara Sekou, Keita Aicha, Sylla Bangaly, Sylla Fode Kaba, Sylla M’Mahawa, Youla Mamadouba en Camara Facinet/Tambassa Amara
artistieke leiding: Kerfalla Camara
muziek: Yann Ecauvre en Jérémy Manche
acrobatie: Damien Drouin
choreografie: Nedjma Benchaïb en Mounâ Nemri
kostuums: Solène Capmas