missie en visie

sterke Kempen via kunst en creativiteit: beleidsnota de Warande 2021-2025


missie

Vanuit Turnhout, het hart van de Kempen, bieden we met cultuurhuis de Warande een blik op de wereld. We spelen onze regionale rol met een toonaangevend en gedurfd kunst- en cultuuraanbod dat inspireert, confronteert en verbindt. Steeds met de vinger aan de pols en met een verhelderende blik op de veranderende samenleving waar we deel van uitmaken.

We zijn een plek die mensen, ideeën en wereldbeelden uitnodigt om elkaar te ontmoeten. Waar tijd wordt genomen om te inspireren en ruimte gelaten om te experimenteren. Nooit alleen, maar altijd samen met diverse organisaties en overheden.

Lees hier het beleidsplan 2021-2025.


visie

Bij de Warande zijn we als regionale speler onmiskenbaar onmisbaar.

Als cultuurhuis bereiken we trots een breed publiek met ons divers en toonaangevend kunst- en cultuuraanbod. Door extra focus op kinderen en jongeren in Turnhout en de regio geven we de samenleving van vandaag energie en geven we die van morgen vorm.

Als ontmoetingsplek waar iedereen de dynamische kracht van kunst en cultuur kan ervaren, hebben we een tastbare invloed op de ontwikkeling van onze omgeving. We dragen de kracht van kunst uit en voegen meteen de daad bij het woord.

Als broedplaats voor kunstenaars en creatievelingen geven we ruimte om te creëren, te experimenteren, te innoveren en te presenteren. We zien talent graag en laten het nog liever zien.

We staan midden in het centrum en reiken tot ver daarbuiten. Niet alleen letterlijk in Turnhout en omstreken, maar ook figuurlijk. We verbinden organisaties, creëren nieuwe netwerken en geven energie aan oude.