Dromers - WOLF WOLF
Leontien Allemeersch

Dromers

WOLF WOLF
  • wo 25 sep 24
    20.15
    de Warande, Turnhout
    Kuub, zittend

Lente en beroering hangen in de lucht.

Drie personages wensen zich echter terug te trekken in een cocon van winters duister; hun huis midden in de stad vormt een vacuüm waarbinnen ze bouwen aan hun eigen droomwereld. Erotische gevoelens, gedeelde obsessies en onderlinge krenking bepalen hun spel. Maar ook zij slagen er niet in de realiteit buiten de deur te houden. Tenslotte valt hun paradijs ten prooi aan de ommekeer; het tragische einde wordt ingeluid.

WOLF WOLF is een spelers-makerscollectief dat eerder al nieuwe theaterbewerkingen maakte van ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’ en ‘Voorjaarsontwaken’. Beide voorstellingen werden geselecteerd voor het TheaterFestival. Met ‘Dromers’ laat WOLF WOLF zich dit keer inspireren door onder andere de gelijknamige film van Bernardo Bertolucci.

Als theaterbewerking van de film is de voorstelling zeer geslaagd... een frisse omgang met repertoire. WOLF WOLF transponeert op een intelligente manier het intellectuele en erotische machtsspel uit de film naar vandaag.

etcetera

taalniveau

Dromers - WOLF WOLF
Leontien Allemeersch

credits

van en met Naomi van der Horst, Imke Mol en Timo Sterckx
muziek: Peenoise; Gilles Vandecaveye-Pinoy en Cesar De Sutter-Pinoy
eindregie: Jan Bijvoet
geïnspireerd op The Dreamers (Bernardo Bertolucci), Heilige onschuld (Gilbert Adair) en Die vreselijke kinderen (Jean Cocteau)
techniek: Gilles Pollak, Lene Maesen en Jamy Hollebeke 
van en zonder Pjotr Durlet (stage) 
scenografie en Licht: Gilles Pollak 
kostuum: Alexis Gerlach 
outside eye: Mitch Van Landeghem en Flor Van Severen
foto: Leontien Allemeersch

productie coördinatie: Ella Bal 
productie: WOLF WOLF 
coproductie: Per Podium 
met steun van Compagnie Cecilia, Theater Zuidpool, NTGent, Schouwburg c o r s o, de Vlaamse Gemeenschap, DeAuteurs, Sabam en met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka

logo Vlaanderen

 

www.wolfwolf.be