Nieuws overzicht array(4) { [0]=> array(11) { ["nieuws_id"]=> string(4) "1216" ["media_galerij_id"]=> string(4) "9644" ["van"]=> string(19) "2018-02-28 13:00:00" ["tot"]=> string(19) "2018-03-30 12:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(30) "Binnenkort: MOOOV Filmfestival" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(1988) "

Met als affichebeeld een foto van een jonge Iraanse fotografe, waarop een zoutmeer rozerood kleurt, trapt MOOOV de campagne van het komende MOOOV Filmfestival op gang. Vanaf de tweede helft van april palmt MOOOV de schermen van de bioscopen op zijn acht festivallocaties in met een uitdagende lading films uit de hele wereld.

 

Openen doet MOOOV met MARLINA, THE MURDER IN FOUR ACTS, een feministische western uit Indonesië met breedbeeld landschappen en muziek die neigt naar wat we kennen uit de Morricone films.

 

MOOOV Filmfestival betekent dit jaar ook heel wat moois uit Brazilië – met de would be horror GOOD MANNERS op kop –, Chinese animatie vol spanning en zwarte humor met HAVE A NICE DAY, een Pakistaanse cineaste die zorgt voor een dramatische botsing tussen het vrije leven in Europa en Islamitische tradities of ook de reeks NATIVE cinema met ondermeer de blik van een jonge Chileense cineaste op de discriminatie van haar volk, de Mapuche Indianen.

 

Verder krijgt de Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch een Oeuvre Award, is er een focus op de controversiële Koerdische regisseur Yilmaz Güney, die herdacht wordt met een documentaire over zijn leven en de vertoning van een gerestaureerde versie van zijn Gouden Palm winnende film YOL en staan er tien documentaires op het programma, waaronder de wereldpremière van twee Vlaamse titels en tijdens Erfgoeddag een Belgische ontdekkingsreiziger die centraal staat in de film MARQUIS DE WAVRIN, DU MANOIR A LA JUNGLE.

 

En als dat nog niet genoeg is krijg je in het schitterende FOXTROT en THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM een betere kijk op de complexiteit van het leven in Palestina of kan je met de hele familie een schat aan familiefilms ontdekken waaronder ON WHEELS en SUPA MODO zodat ook de kinderen mee kunnen op wereldreis.

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> string(176) "

En als kers op de taart: films met live muziek (Cult!Live & Egged On by Music) die het publiek trakteren op een bijzondere bioscoopervaring. Kortom: iedereen welkom!

" ["omschrijving_taal_id"]=> string(1) "1" } [1]=> array(11) { ["nieuws_id"]=> string(4) "1214" ["media_galerij_id"]=> string(4) "9638" ["van"]=> string(19) "2018-02-28 11:00:00" ["tot"]=> string(19) "2018-03-30 12:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(46) "Deze maand voor de jongste Warandebezoekertjes" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(4155) "

Er staan altijd heel wat leuke activiteiten voor kinderen en hun families op het programma van de Warande. Ook de komende weken staat er weer heel wat te gebeuren. Een overzicht:

 

HETGEVOLG - 'ROOD of waarom pesten niet grappig is' (8+)

 

De straffe combinatie van acteur Stefaan Degand en HETGEVOLG-regisseur Stefan Perceval leidt tot emotionele theatervoorstelling 'ROOD of waarom pesten niet grappig is'.

 

In navolging van de move tegen pesten waarbij groot én klein met vier stippen op hun handen lieten merken dat pesten absoluut niet kan, is deze voorstelling een handig beginpunt om discussies op gang te brengen over opkomen voor jezelf.

 

De voorstelling speelt nog op woensdag 7, zaterdag 10 en zondag 11 maart in HETGEVOLG.

 

 

meer info en tickets

 

 

WALPURGIS - 'Fidelio' (6+)

 

Op woensdag 14 maart staat WALPURGIS in onze Kuub met de voorstelling 'Fidelio', een bewerking van de enige opera van Beethoven. Vooraf voorzien we een workshop met leuke en verrassende opdrachten.

 

Bekijk dit filmpje en bereid je alvast voor om luidkeels mee te zingen met het slotlied uit deze sprookjesopera.

 

De drie actuers van de voorstelling gaven onlangs een grappig interview. Je leest het hier.

 

 

meer info en tickets

 

 

Theater Stap - 'De Wereld' (8+)

 

Onze goede vrienden van Theater Stap wekten in het najaar al heel wat emoties op in 'Tytgat Chocolat' op Eén. De acteurs kwamen in de Warande de volledige reeks bekijken en werden overladen met fijne complimentjes en fantastische prijzen.

 

Enkele maanden later staat het gezelschap klaar om het volgende project naar buiten te brengen. In theatervoorstelling 'De Wereld' tonen Jelle Palmaerts (Jasper Vloemans uit Tytgat Chocolat) en Jan Goris (ook wel bekend als 'Spijker' in dezelfde reeks) het beste van zichzelf.

 

De voorstellingen in Theater Stap tussen 15 en 18 maart zijn alle vier uitverkocht, maar de heren gaven een uitgebreid interview waarin ze terugblikken op de opnames van Tytgat Chocolat en ook al iets meer vertellen over 'De Wereld'. Lees hier het interview.

 

 

meer info

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> string(1042) "

Theater Artemis - 'De onzichtbare man' (4+)

 

Woensdag 4 april komen drie goochelaars van Theater Artemis langs. Ook hier kan je de voorstelling vooraf verkennen in een workshop aan de Rode Toog.

 

Afgelopen vrijdag ging de 'De onzichtbare man' in Nederland in première. Lees de recensie van Theaterkrant.

 

"De filosofische grens tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid."

Theaterkrant - ★★★★★

 

meer info en tickets

 

 

bekijk het volledige familieprogramma

" ["omschrijving_taal_id"]=> string(1) "1" } [2]=> array(11) { ["nieuws_id"]=> string(4) "1162" ["media_galerij_id"]=> string(4) "9496" ["van"]=> string(19) "2018-02-16 10:00:00" ["tot"]=> string(19) "2018-03-21 10:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(27) "Renovatie van de Schouwburg" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(3152) "

In augustus 2016 sloten we de deuren van onze Schouwburg voor een grondige renovatie in opdracht van de provincie Antwerpen. Anderhalf jaar later zitten we in de laatste rechte lijn naar de heropening in september. We gingen een kijkje nemen op de werf en spraken met projectleider Gerty Serré van bouwbedrijf Belemco.

Samen met de werfleider Bert Hooyberghs coördineert Gerty Serré de werken. Ze stelt onder andere de planning op en ziet erop toe dat die wordt nageleefd. Ook het contact met de onderaannemers verloopt via haar.

‘De renovatie zit goed op schema,’ zegt de projectleider. ‘De technische onderdelen werden geplaatst en afgesteld zodat de theatertechniekers er binnenkort mee aan de slag kunnen. Nu zijn we druk bezig met de riolering en de buitenaanleg.’

Helm op, zaklamp aan! We gaan de Schouwburg binnen langs een zijingang om de werken met eigen ogen te aanschouwen. We wandelen door een donkere gang die binnenkort dienst doet als foyer. De contouren van de Blikken Toog zijn al zichtbaar op de grond en er werden ook al een aantal wanden bekleed met tapijt.

In de zaal zien we dat er al volop muren geschilderd werden en dat er onder andere een nieuwe lichtburg geïnstalleerd is. Eind februari krijgt het podium een toneelvloer en in het laatste stadium van de renovatie – als de zaal stofvrij is – komen er comfortabele theaterstoelen en zacht tapijt op de trappen. Er staan nog veel stellingen in het gebouw, maar de Schouwburg krijgt steeds meer vorm.

We gaan een trap op naar de backstage waar binnenkort onze artiesten zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun voorstellingen. Ook hier kregen de muren al een laagje witte verf en een deel van het meubilair staat al te wachten op de eerste artiesten.

‘Het belangrijkste dat hier nog moet gebeuren is het plaatsen van het plafond,’ vertelt Gerty Serré. ‘Pas op het laatste komt de fijnere afwerking, zoals het ophangen van spiegels.’

Tegen eind maart zouden de werken grotendeels voltooid moeten zijn. Er zal veel getest en uitgeprobeerd worden, onder andere door onze theatertechnici, en in mei vindt de generale repetitie plaats met ‘Er wordt naar u geluisterd’ van Wim Helsen. Twee keer achthonderd Warandefans waren benieuwd naar het resultaat en bestelden een ticket.

‘Ook voor ons is deze renovatie een bijzonder project,’ gaat Gerty verder. ‘We namen eerder al de Koningin Elisabethzaal en het Depot onder handen, maar de moeilijkheid van de Schouwburg van de Warande zat in de afbraak van de toneeltoren.’

Meer informatie over de renovatie vind je hier.

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> string(53) "

We kijken al uit naar de opening in september!

" ["omschrijving_taal_id"]=> string(1) "1" } [3]=> array(11) { ["nieuws_id"]=> string(4) "1212" ["media_galerij_id"]=> string(4) "9636" ["van"]=> string(19) "2018-02-01 09:00:00" ["tot"]=> string(19) "2018-03-30 09:00:00" ["type"]=> string(7) "normaal" ["titel"]=> string(35) "Vijf vragen aan Hannelore Van Dijck" ["titel_taal_id"]=> string(1) "1" ["teaser"]=> string(684) "

Vanaf 11 maart ben je welkom in onze Expozaal voor de tentoonstelling 'Het Gouden Paviljoen' waarin we werk van uiteenlopende kunstenaars samenbrengen. De tentoonstelling toont de kwetsbaarheid van schoonheid en hoe makkelijk ze te vernietigen is. Lees hier alles over de tentoonstelling.

Een van de kunstenaars is Hannelore Van Dijck. Zij maakte in situ een werk voor de tentoonstelling.

We stelden haar vijf vragen:

 

" ["teaser_taal_id"]=> string(1) "1" ["omschrijving"]=> string(2245) "

 

Tip! Wie 'Het Gouden Paviljoen' wil bezoeken kan ter plaatse een toegangskaartje kopen of een Expopas aanschaffen. Deze pas blijft één jaar geldig vanaf het eerste gebruik en je kan er alle betalende tentoonstellingen in de Warande mee bezoeken. Bestel hier je Expopas.

" ["omschrijving_taal_id"]=> string(1) "1" } }