toegankelijkheid

adres

cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Klik hier voor meer info over bereikbaarheid.


parkeerplaatsen voor personen met een beperking

In de ondergrondse parking zijn parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Je vindt deze ook in de Gemeentestraat, de Renier Sniederstraat en de Warandestraat (ter hoogte van de Watertoren). Raadpleeg hier het overzicht van toegankelijke parkeerplaatsen in Turnhout.

onze zalen

welkom

De Warande wil elke bezoeker graag zo toegankelijk mogelijk ontvangen:

 • verstandelijke beperking / psychische kwetsbaarheid: naar voorstelling of workshop met persoonlijke ondersteuner (inclusieproject Knipoog)
 • rolstoelgebruiker: speciale plaats voorbehouden met prijskorting
 • visuele beperking: uitstappen met VeBeS / één voorstelling per jaar met audiodescriptie / blindengeleidehonden toegelaten in Warande en voorstellingen
 • auditieve beperking: gehoorversterking in Schouwburg

Heb je een specifieke vraag om je bezoek aan de Warande makkelijker te maken? Mail lien.vanballaer@warande.be of bel 014 47 21 05.

verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid

Knipoog

Via Knipoog kan je samen met een vrijwilliger naar een podiumvoorstelling of tentoonstelling in de Warande. Een vrijwilliger haalt je thuis op, gaat met jou naar de voorstelling of tentoonstelling van jouw keuze en brengt je na afloop terug thuis!

De Warande selecteert elk seizoen een programma met diverse podiumvoorstellingen én een expo.

 meer info

 

Club Colorado

Voel jij je soms (psychisch) kwetsbaar, maar heb je zin om je artistieke talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen? Dan is Club Colorado dé plek voor jou! Hier krijg je de kans om in een atelier met gelijkgestemden aan de slag te gaan en je creativiteit te laten bloeien. 

Tweewekelijks op woensdagen van 10 uur tot 13 uur. Op 14 en 28 februari, 13 en 27 maart, 10 en 24 april, 8 en 22 mei, 5 en 19 juni, 14 en 28 augustus, 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december in de Warande.

 meer info

rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers zijn er aparte plaatsen beschikbaar aan een verlaagd tarief. Gelieve dit bij het reserveren te vermelden. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren via de website.

Tijdens de loting kan je wel online je aanvraag doen. Vermeld dan bij de opmerkingen dat je rolstoelgebruiker bent en of je tijdens de voorstelling in je rolstoel wenst te zitten of een theaterstoel wenst te gebruiken.

Reserveer tijdig je plaatsen.

 • hoe reserveren: via onze ticketbalie
 • telefoonnummer: 014 41 69 91

In de ondergrondse parking zijn parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Je vindt deze ook in de Gemeentestraat, de Renier Sniedersstraat en de Warandestraat (ter hoogte van de Watertoren).

visuele beperking

plaatsen

Voor personen met een viusele beperking zijn er in de Schouwburg en de Kuub (meestal) plaatsen vooraan beschikbaar. Reserveer tijdig je plaatsen.

 • hoe reserveren: via onze ticketbalie
 • telefoonnummer: 014 41 69 91

audiodescriptie

Ieder seizoen is er één voorstelling met audiodescriptie. De persoon krijgt via een koptelefoon informatie over wat er op het podium gebeurt.

De Warande werkt hiervoor samen met VeBeS en Inter.

Tijdens seizoen 22-23 is er audiodescriptie bij de voorstelling 'Poupehan' van Het Laatste Bedrijf / De Mannschaft op dinsdag 9 mei om 20.15 uur in de Schouwburg.

assistentiehonden

Een blindengeleidehond of assistentiehond is toegelaten in de Warande en in de voorstellingen.

auditieve beperking

Je kan aan de vestiaire gratis luisterhulp ontlenen voor geluidsversterking tijdens voorstellingen en concerten in de Schouwburg:

 • voor personen zonder hoorapparaten: koptelefoon met geluidsversterking;
 • voor personen met hoorapparaten of CI: mini-ringleiding die je rond je hals kan dragen. Het hoorapparaat of het cochleair implantaat schakelt normaal gezien automatisch in of zet het op de T-stand (luisterspoel). 

Vooraf reserveren is niet nodig.

taal

De Warande gebruikt taaliconen op de website en in de brochure bij voorstellingen met gesproken taal.

Wat zijn de taaliconen?

 • 1 taalicoon:
  taalicoon 1

  Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.
  Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan. Kies voor activiteiten met  geen of 1 taalicoon.


 • 2 taaliconen:
  2 taaliconen

  Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.
  Activiteiten, cursussen of workshops met 2 taaliconen zijn goed voor jou.


 • 3 taaliconen:
  3 taaliconen

  Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.
  Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met 3 taaliconen.


 • 4 taaliconen:
  4 taaliconen

  Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.
  Vooral activiteiten, cursussen of workshops met 4 taaliconen zijn geschikt voor jou. Je kan aan alle activiteiten meedoen.

European Disability Card

logo European Disability Card


Met de European Disability Card wil Europa de toegang van personen met een beperking tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevorderen. Meer info op de website www.eudisabilitycard.be.


Heb je een specifieke vraag om je bezoek aan de Warande makkelijker te maken?
Mail lien.vanballaer@warande.be of bel 014 47 21 05.