toegankelijkheid
cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Klik hier voor meer info over bereikbaarheid.
Heb je een specifieke vraag om je bezoek aan de Warande makkelijker te maken? Mail lien.vanballaer@warande.be of bel 014 47 21 05.
slechthorenden
Je kan aan de vestiaire gratis luisterhulp ontlenen voor geluidsversterking tijdens voorstellingen en concerten in de Schouwburg:
- voor personen zonder hoorapparaten: koptelefoon met geluidsversterking;
- voor personen met hoorapparaten of CI: mini-ringleiding die je rond je hals kan dragen. Het hoorapparaat of het cochleair implantaat schakelt normaal gezien automatisch in of zet het op de T-stand (luisterspoel).
Vooraf reserveren is niet nodig.
visuele beperking
plaatsen
Voor blinden/slechtzienden zijn er in de Schouwburg en de Kuub (meestal) plaatsen vooraan beschikbaar. Reserveer tijdig je plaatsen.
- hoe reserveren: via onze ticketbalie
- telefoonnummer: 014 41 69 91
honden toegelaten
Blindengeleidehond of assistentiehond is toegelaten in de Warande.
audiodescriptie
Audiodescriptie is een manier voor personen met een visuele beperking om een theatervoorstelling, film, sportwedstrijd... bij te wonen. De blinde of slechtziende persoon krijgt via een koptelefoon informatie over wat er op het podium gebeurt.
De Warande werkt hiervoor samen met VeBeS en Inter.
Tijdens seizoen 22-23 is er audiodescriptie bij de voorstelling 'Poupehan' van Het Laatste Bedrijf / De Mannschaft op dinsdag 9 mei om 20.15 uur in de Schouwburg.
rolstoelgebruikers
Voor rolstoelgebruikers zijn er aparte plaatsen beschikbaar. Gelieve dit bij het reserveren te vermelden. Het is niet mogelijk rolstoelplaatsen te reserveren via de website. Tijdens de loting kan je wel online je aanvraag doen. Vermeld dan bij de opmerkingen dat je rolstoelgebruiker bent en of je tijdens de voorstelling al of niet in je stoel wenst te zitten of een theaterstoel wenst te gebruiken.
Reserveer tijdig je plaatsen.
- hoe reserveren: enkel via onze ticketbalie
- telefoonnummer: 014 41 69 91
- prijskorting voor rolstoelgebruikers
In de ondergrondse parking zijn parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Je vindt deze ook in de Gemeentestraat, de Renier Sniedersstraat en de Warandestraat (ter hoogte van de Watertoren).
verstandelijke beperking/ psychische kwetsbaarheid
Knipoog
Via Knipoog kan je samen met een vrijwilliger naar een podiumvoorstelling of tentoonstelling in de Warande. Een vrijwilliger haalt je thuis op, gaat met jou naar de voorstelling of tentoonstelling van jouw keuze en brengt je na afloop terug thuis!
De Warande selecteert elk seizoen een leuk programma met theater, circus, dans, muziek, comedy of expo
Club Colorado
Voel jij je soms (psychisch) kwetsbaar, maar heb je zin om je artistieke talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen? Dan is Club Colorado dé plek voor jou! Hier krijg je de kans om in een atelier met gelijkgestemden aan de slag te gaan en je creativiteit te laten bloeien.
Tweewekelijks op woensdagen van 10 uur tot 13 uur. Op 3, 17 en 31 mei, 14 en 28 juni, 12 en 26 juli en 9 augustus. Op 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november en 6 december in de Warande.
taal
De Warande gebruikt taaliconen op de website en in de brochure bij voorstellingen met gesproken taal
Wat zijn de taaliconen?
- 1 taalicoon:
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.
Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan. Kies voor activiteiten met 1 taalicoon. - 2 taaliconen:
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.
Activiteiten, cursussen of workshops met 2 taaliconen zijn goed voor jou. - 3 taaliconen:
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.
Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met 3 taaliconen. - 4 taaliconen:
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.
Vooral activiteiten, cursussen of workshops met 4 taaliconen zijn geschikt voor jou. Je kan aan alle activiteiten meedoen.
European Disability Card
De Warande aanvaardt de European Disability Card.
Met de European Disability Card wil Europa de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevorderen. Meer info op de website www.eudisabilitycard.be.
De Warande wil elke bezoeker graag zo toegankelijk mogelijk ontvangen:
- rolstoel: speciale plaats voorbehouden met prijskorting
- slechthorendheid: gehoorversterking in Schouwburg
- blind/slechtziend: uitstappen met VeBeS / één voorstelling per jaar met audiodescriptie / blindengeleidehonden zijn toegelaten in de voorstellingen
- verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid: naar voorstelling of workshop met persoonlijke begeleider (inclusieproject Knipoog)
Heb je een specifieke vraag om je bezoek aan de Warande makkelijker te maken? Mail lien.vanballaer@warande.be of bel 014 47 21 05.