‘I thought the most beautiful thing in the world must be shadow, the million moving shapes and cul-de-sacs of shadow. There was shadow in bureau drawers and closets and suitcases, and shadow under houses and trees and stones, and shadow at the back of people’s eyes and smiles, and shadow, miles and miles and miles of it, on the night side of the earth.’

- Sylvia Plath, The Bell Jar

In 2023 studeer ik als masterstudent Drama af aan het KASK in Gent. Ik zie mezelf zowel als theatermaker als -speler. In 2022 stond ik met mijn eerste voorstelling TERATO- voor het eerst in De Warande. Deze voorstelling maakte ik samen met medestudenten Sophie Anna Veelenturf en Ellen De Mul.


Voor 2023 staat buiten het afstuderen ook nog mijn Masterproef The Author’s Notes op het programma. Deze gaat over de wonderbaarlijke wereld van fanfiction en het escapisme in verhalen vertellen.


In 2024 speel ik mee in een voorstelling van Luanda Casella in opdracht van NTGent.

Waar haal je inspiratie uit?

Ik vertrek steeds vanuit een verhaal of onderwerp dat ik niet los kan laten. Dit kan gaan van het levensverhaal van Raspoetin tot het archetype van de boze stiefmoeder, van monsters tot fanfiction. Mijn fascinatie ligt voornamelijk bij het vertellen van verhalen en hoe deze verhalen anders verteld zouden kunnen worden.


Wat is je eerste herinnering aan de Warande?

Toen ik 12 jaar was ben ik samen met mijn ouders naar een comedy-show van Wim Helsen gaan kijken in De Warande. Ik was toen nog veel te jong voor dergelijke humor.


Wat beschouw je als je grootste prestatie of waar ben je trots op?

Mijn masterproef ‘The Author’s Notes’ in Gent spelen en hopelijk uiteindelijk ook in De Warande (hint, hint).


Heb je een geheim talent?

Fierljeppen.


Naar welke artiest kijk je op?

Luanda Casella.