Videoreportage: achter de schermen bij Adagiae

De Warande en de vier Kempense cultuurcentra (Cultuurcentrum Mol, cc 't Schaliken Herentals, cc De Werft Geel en cc Zwaneberg Heist-op-den-Berg) vroegen choreograaf Koen De Preter om een dansvoorstelling te maken voor vijf Kempense kerken.

De tien geselecteerde dansers repeteren momenteel aan de nieuwe choreografie ‘Adagiae’. Bekijk de reportage en leer hen beter kennen. 'Adagiae' gaat op donderdag 18 april in première in de Sint-Pieterskerk in Turnhout en tourt daarna verder door de Kempen.

Tien dansers heeft Koen De Preter geselecteerd tijdens de audities: Elise Badoux, Jolien Baeyens, Julie Bastiaens, Eliano Chika, May De Bont, Evelyne Dewulf, Enora Stessens, Danny Van de Sande, Yara Van Gorp, Viktor Verheyen. Ze zijn een mix van jong en oud, man en vrouw. Maar allemaal hebben ze twee dingen gemeen: het zijn Kempenaren en ze hebben zin om te dansen. 

Koen De Preter over de selectie: “Het is een heel fijne groep om mee samen te werken. Het samenbrengen van mensen van verschillende generaties is iets wat in het dagelijkse leven los van familiebanden weinig gebeurt. Dat is een grote meerwaarde van dit project. Iedereen is verschillend qua leeftijd en danservaring, zowel van elkaar als van mij wordt er veel geleerd en naar elkaar toegegroeid. Het wordt een mooie voorstelling."

'Adagiae’ laat ons stilstaan bij eindigheid en eeuwigheid, verleden en toekomst. Samen met de dansers gaat de choreograaf op zoek naar verbondenheid over de generaties heen.

De muziek wordt gecomponeerd en live uitgevoerd door Frederik Karcher.

Praktische info

 • do 18 april en vr 19 april om 20.30 uur - Sint-Pieterskerk in Turnhout 
  → tickets via warande.be

 • di 23 april om 20.30 uur - Sint-Pieter en Pauwelkerk in Mol 
  → tickets via cultuurcentrum-mol.be

 • vr 26 april om 20.30 uur - Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandskerk in Hallaar 
  → tickets via zwaneberg.be

 • di 30 april om 20.30 uur - St.Dimpnakerk in Geel 
  → tickets via dewerft.be

 • di 7 mei om 20.30 uur - Sint-Waldetrudiskerk in Herentals 
  → tickets via schaliken.be