Special BERLIN

BERLIN bestaat 20 jaar, de perfecte aanleiding om in het kader van 50 jaar de Warande een special te wijden aan dit internationaal gerenommeerde, Antwerpse gezelschap.

Gewapend met camera’s, interviewtechnieken, montagetafels én acteurs, portretteert BERLIN de werkelijkheid zoals een schilder dat vroeger deed: met net iets meer kleur, gevatte invalshoeken en een penseelzetting die een kritische ondertoon verraadt.” (Knack Focus)

Het werk van BERLIN bevindt zich steevast op het snijpunt tussen documentaire en theater. De leden van het gezelschap vertrekt daarbij steeds vanuit de werkelijkheid: een stad, een fait divers of een getuigenis. Ze dompelen zich onder in een situatie en ontwarren er diverse verhaallijnen. In de uitwerking beperken ze zich niet tot één discipline. De inhoud bepaalt hoe een verhaal wordt verteld: met beeld, livemuziek, technologie, teksttheater, als installatie... 

Voor de special in de Warande herneemt BERLIN ‘Remember the dragons’ en ‘True Copy’ (selectie Het Theaterfestival 2019). Daarnaast kan je naar ‘The making of Berlin’, de nieuwe voorstelling die dit jaar in de Singel in première gaat. In de bibliotheek kan je gratis naar de auditieve installatie ‘Wie oud wordt’.