Sprookjes enzo in residentie

sprookjes enzo

“Everything you can imagine is real”

- Pablo Picasso

Sprookjes enzo is gespecialiseerd in interactieve voorstellingen voor jong en zeer jong publiek. Ze staan bekend om hun zeer visuele artistieke taal. De meeste van hun producties zijn een synergie tussen fysiek theater, circus en objectmanipulatie.

In februari en maart repeteren Sprookjes enzo in de Houten Zaal van de Warande. Op 9 en 10 maart 2023 ontdek je hun nieuwe voorstelling 'MOS' voor kinderen van 2 tot 5 jaar in de Warande.

Vijf vragen aan Pietro Chiarenza van Sprookjes enzo

Waar haal je inspiratie uit?

Ik laat me inspireren door beelden, ik ben een beeldenverzamelaar. Beelden verbergen zich overal, ik ga er graag naar op jacht. Boeken, foto's, tekeningen, schilderijen, muziek, momenten uit het dagelijks leven... Ik verzamel en decodeer ze in een artistieke taal die mij dierbaar is. Ik lees graag sprookjes en mythologische verhalen uit alle culturen en laat me erdoor inspireren.


Wat is je eerste herinnering aan de Warande?

In 2007 programmeerde An Joseph onze eerste voorstelling ooit (Klein Duimpje) in het festival Storm op komst. Sindsdien hebben we door de jaren heen vier artistieke residenties gehad in dit prachtige theater en ik denk dat de meeste van onze voorstellingen op de Warande-podia hebben gestaan. We voelen ons sterk verbonden met dit huis.

Wat beschouw je als je grootste prestatie en waar ben je trots op?

In 16 jaar tijd hebben we 16 verschillende producties gemaakt en die voorstellingen meer dan 3000 keer opgevoerd in het hele land. Dit alles zonder structurele subsidie. We hebben een belangrijke positie verworven op het gebied van theater & circus voor een jong publiek. Ik ben heel trots dat we met zo weinig middelen zoveel hebben kunnen realiseren. 


Heb je een geheim talent?

Ik denk dat mijn beste talent is dat ik van alles een beetje kan. Doordat ik regisseur, schrijver, acteur, decorontwerper, lichtontwerper en technicus ben, kan ik actief en tegelijkertijd deelnemen aan alle fasen van het creatieve proces. Zelfs zonder op al deze gebieden uit te blinken, zorgt deze kennis ervoor dat een artistieke samenhang elk aspect van elke voorstelling die we schrijven verenigt.


Naar welke artiest kijk je op?

Niemand en iedereen tegelijk. Ik probeer iets te leren van alles wat ik zie en me tegelijkertijd vrij te voelen om de inspiratie te herinterpreteren volgens mijn stijl. Ik word altijd getroffen door het dramatische gebruik van het beeld. Ik ben gefascineerd door degenen die erin slagen te spreken en verhalen te vertellen door middel van licht, vormen en kleuren. Ik hou van het werk van FC Bergman....

Te zien in de Warande

  • za 9 mrt 24
   14.00 - 14.40
   de Warande, Turnhout
   Kuub, vrije zit
  • za 9 mrt 24
   16.00 - 16.40
   de Warande, Turnhout
   Kuub, vrije zit
  • zo 10 mrt 24
   14.00 - 14.40
   de Warande, Turnhout
   Kuub, vrije zit
  • zo 10 mrt 24
   16.00 - 16.40
   de Warande, Turnhout
   Kuub, vrije zit